Probioticele, bune pentru creier

Potrivit unei cercetari recente, substantele neurochimice livrate direct in intestin, prin intermediul probioticelor (asa-numitele bacterii bune), contribuie la protejarea tractului gastrointestinal, dar si a buna-starii psihologice. In opinia specialistilor, probioticele pot actiona ca un mecanism de livrare pentru compusii neuroactivi cu rol de imbunatatire a sanatatii neurologice.

„Exista deja dovezi care sugereaza ca legatura dintre bacteriile din intestin si sistemul nervos influenteaza functia neurologica. Un studiu recent, pe cobai, spre exemplu, arata ca prezenta anumitor substante neurochimice, cum este serotonina, in fluxul sanguin, se datoreaza patrunderii acesteia prin intestin”, au explicat autorii.

Citeste si:  Beneficii Yoga

Alegerea probioticelor, cum sunt lactobacilii si bifidobacteriile, si aportul de substante neurochimice produse in intestin si transportate in organism de fluxul sanguin pot produce beneficii extra-intestinale, inclusiv modificari de comportament.

„Selectate in mod corect, tulpinile bacteriene cu efecte neurologice, care sunt deja prezente in alimentele fermentate, pot aduce beneficii reale pentru sistemul nervos”, a declarat coordonatorul studiului.

Citeste si:  Conferinta Asigurarea medicala vindeca sistemul de sanatate - Bucuresti, 6 mai

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.