fbpx

Probleme ce apar in sarcina (partea a III-a)

Please select a featured image for your post

Chiar ati crezut ca odiseea noastra printre problemele ce apar in timpul sarcinii se opreste aici? Glumiti! In sarcina pot aparea atatea probleme, unele mai mici, altele mai serioase, unele mai suparatoare, altele mai usor de suportat. Important este sa stiti cum le puteti combate! 6. Hemoroizii, groaznicii hemorioizi sunt din pacate una dintre amprentele pe care sarcina le lasa asupra noastra. Multe gravide nu au avut nici un fel de astfel de problema inainte de a ramane insarcinate, iar acum se trezesc cu o problema „cat casa”. Hemoroizii apar in special in trimestrele 2 si 3 de sarcina, atunci cand copilul este deja in pozitia craniana si apasa cu capul venele din jurul anusului, care se umfla si devin dureroase. Intrucat constipatia si fortarea scaunului sunt specifice toate celor trei trimestre de sarcina, hemoroizii pot aparea si in trimestrul I, in special in cazul gravidelor care i-au avut si inainte.
Citeste si:  Scolioza
Cum se manifesta hemoroizii? Este vorba in primul rand de mancarimi foarte mari, sensibilitate sau chiar sangerare in zona anusului. Hemoroizii pot fi interni, adica umflaturi pe colon sau externi, astfel ca sunt mult mai durerosi si ii poti simti cu mana, in jurul anusului.
Cum poti ameliora problema hemoroizilor? In primul rand trebuie sa combati constipatia, care este cauza majora a aparitiei lor. De asemenea, evita sa stai prea mult in pozitia sezut. In cazul hemoroizilor externi, durerile se amelioreaza atunci cand pui o punga cu gheata sau ceva rece pe locul afectat. Daca hemoroizii sangereaza, cel mai bine e sa discuti cu medicul, pentru a-ti recomanda un unguent local care se poate folosi si in timpul sarcinii. 7. Problemele cu somnul sunt specifice gravidelor aflate pe ultima suta de metri, respectiv in trimestru III de sarcina. Asta se intampla in primul rand datorita miscarilor fatului, care este acum mare si miscarile sale pot fi deranjante sau chiar dureroase, datorita nevoii de a urina frecvent dar si datorita burticii care a crescut foarte mult si te incomodeaza. Din pacate, nu ti se vor prescrie somnifere, asa ca nasterea va fi cea mai buna alinare a acestor probleme.
Citeste si:  Imbatranirea si cancerul, prevenite si incetinite de o gena modificata
Cum se manifesta? Este vorba in principal de senzatia ca abdomenul este greu, tensionat si dureros, iar aceasta senzatie perturba de cele mai multe ori somnul. O data trezita, gravidei ii este foarte greu sa adoarma la loc. Somnul gravidei poate fi insa perturbat si de visele ciudate, cosmarurile legate de copil si de nastere, care provoaca tensiune, teama si discomfort. Nu te nelinisti! Visele urate sunt pur si simplu o metota prin care subconstientul ventileaza teama ta legata de nastere si temerile de genul „daca nu sunt o mama buna?”
Citeste si:  Kate Moss adopta o dieta pentru imbunatatirea fertilitatii
Ce se poate face pentru a-ti imbunatati somnul? Cel mai important este sa te pui in pat relaxata, in nici un caz stresata sau suparata. Astfel, inainte de a adormi, incearca sa citesti o carte buna, sa faci o baie relaxanta (atentie insa la temperatura apei), bea inainte de culcare o cana de lapte caldut cu miere, care te va relaxa si te va ajuta sa adormi mai repede. Daca ai o temere, indiferent care e aceasta, nu o lua cu tine la culcare ci dimpotriva, vorbeste cu partenerul despre aceasta, asculta-i sfaturile si lasa-te incurajata si mai ales mergi tot timpul la culcare cu zambetul pe buze.
Haine pentru copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.