fbpx

Probleme ce apar in sarcina (partea a II-a)

Please select a featured image for your post

Ideal ar fi fost ca acest articol sa aiba o singura parte, dar din pacate constipatia si raul de dimineata nu sunt singurele probleme care apar in sarcina. Pentru a te ajuta sa treci cu brio de aceaste perioade putin mai dificile, continuam articolul cu descrierea problemelor ce pot aparea si cum pot fi ele eliminate. 3. Sangerarea gingiilor poate aparea inca de la inceput in sarcina, intrucat gingiile femeilor gravide sunt mai sensibile, mai bine vascularizate si mai moi, astfel ca sunt mai usor de lezat. In plus, gingiile se pot inflama, facand astfel periajul dureros si mai putin corect. Cu cat nu se insista in spalarea corecta a dintilor din cauza durerilor gingivale, cu atat creste riscul aparitiei placii bacteriene la baza dintilor. Cum se manifesta? Gingiile devin mai inchise la culoare, mult mai sensibile si dureroase si sangereaza in special imediat dupa periaj. Cum se poate combate? Cel mai important este sa nu renuntati la periajul dintilor doar pentru ca aveti gingiile sensibile. Incercati mai bine sa folositi o perie de dinti pentru copii, care are perii mult mai moi. De asemenea, mitul dentistului pe care nu e bine sa il vizitezi in sarcina trebuie sa dispara! Poti sa mergi la dentist, important este ca in primul si ultimul trimestru sa nu se faca interventii spectaculoase, anestezie generala sau radiografii.
4. Starea de lesin este specifica trimestrelor I si III de sarcina si se datoreaza in primul rand faptului ca tensiunea arteriala scade in timpul sarcinii, favorizand astfel aparitia starilor de lesin.
Citeste si:  Nu consuma alimente crude
Cum se manifesta? Cel mai probabil vei simti ca se invarte totul cu tine, ca esti ametita si nu mai ai stabilitate in picioare. Simti nevoia sa iti pastrezi echilibrul fie tinandu-te de o alta persoana, fie sprijinindu-te de pereti. Ce se poate face pentru a reduce starea de lesin? Te vei simti mult mai confortabil atunci cand ai un punct de sprijin sau atunci cand stai jos sau intinsa. Daca alegi sa te intinzi pe pat, nu uita sa nu tii ochii inchisi, pentru ca starea de ameteala se poate agrava. Incearca sa tii ochii deschisi si sa respiri regulat.
Citeste si:  Dictionar medical prima parte
De asemenea, incearca sa nu stai mult in picioare sau invers, daca ai stat foarte mult intinsa sau pe scaun, nu te ridica in picioare facand miscari bruste. Daca stai in pat pe spate, nu te ridica direct, ci intoarce-te intai pe o parte si abia mai apoi ridica-te de tot din pat. Intrucat starea de lesin este generata de scaderea presiunii sangelui din creier, e bine sa stai pe un scaun, lasand capul intre picioare sau in jos, asta daca iti permite burtica. Daca faci baie, nu iesi brusc din cada si nici nu lasa apa foarte calda. Temperaturile ridicate favorizeaza aparitia starii de lesin si chiar a contractiilor, deci grija mare cu apa prea calda.
Citeste si:  O substanta din creierul uman - vinovata de consumul de stupefiante
5. Urinatul frecvent apare tot in primul si ultimul trimestru de sarcina si se datoreaza faptului ca uterul creste in marime si preseaza vezica urinara, care nu mai face fata si astfel trebuie golita mai des. In lunile de mijloc problema e mai putin apasatoare, intrucat uterul este destul de mare si permite bebelusului sa se miste fara a te afecta prea tare. Ce se poate face? Nu prea mult, insa e indicat sa consumi cat mai putin lichide inainte de culcare, pentru ca urinarea frecventa in timpul noptii nu iti va permite sa te odihnesti. De asemenea, daca urinarea frecventa este insotita si de alte simptome, cum ar fi usturimi sau dureri, poate fi vorba de o infectie urinara si trebuie deci sa consulti doctorul pentru a te asigura ca e totul in regula.
Haine pentru copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.