Probleme cu memoria? Bea niste ceai verde

Chiar daca, in viata de zi cu zi, bem ceai verde datorita proprietatilor sale antioxidante si antiadipoase sau doar gustului bun (dupa unele pareri), acesta poate fi la fel de bine utilizat in scopuri terapeutice.

Potrivit unui studiu realizat la Beijing si publicat luna aceasta de publicatia the Telegraph, daca bem ceai verde chinezesc , celulele creierului intra intr-un proces de reinnoire, proces numit neurogeneza. Elementul-cheie in aceasta ecuatie este componenta principala a ceaiului, epigallocatechina gallata (EGCG), un compus chimic, care ajuta la productia de celule progenitoare – un fel de celule stem ce se adapteaza si se pot transforma in mai multe tipuri de celule. Cercetarea s-a axat pe hipocamp, zona creierului in care informatiile trec din memoria scurta in cea de lunga durata. Iar principalele avantaje constatate au fost imbunatatirea memoriei ca atare, cat si a orientarii in spatiu.

Citeste si:  Dieta anti cancer

Potrivit profesorului Yun Bai, coordonatorul studiului, „am reusit sa intelegem potentialul EGCG si al efectelor benefice de care se bucura, in general, consumatorii de ceai verde . Vom folosi rezultatele pentru a combate maladiile degenerative si pierderile de memorie”.


Un comentariu
  1. Tot aud recomandari pe baza de ceai dar din cate stiu, ceaiul neru si cel verde au cofeina… acest lucru nu poate afecta deloc sau cantitatile nici nu sunt de luat in seama?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.