Produsele cosmetice, alergii si reactii ale corpului

Cu prilejul celei de-a XIV-a editie a simpozionului Farma Practic, eveniment organizat de catre Houston NPA, Dr. Corina Ureche a prezentat una dintre cele mai interesante lucrari, abordand problema alergiei la produsele cosmetice.

Astfel, dr. Ureche a explicat cum samponul, balsamul sau cremele de intretinere pot cauza reactii puternice daca au in componenta substante periculoase pentru piele sau pentru mucoase.

„Avand in vedere ca toate produsele cosmetice sunt mixturi complexe de substante este foarte greu sa spunem cam cum sa ne orientam atunci cand ne alegem cosmeticele. In general ele sunt substante admise si permise si folosite cu succes. Totusi, in functie de sensibilitate, fiecare trebuie sa stie sa isi aleaga produsele”, a afirmat dr. Corina Ureche.

Citeste si:  Masti naturale pentru tenul uscat si sensibil

Potrivit specialistei, printre cele mai agresive cosmetice sunt cele care contin parafenilendiamina, continuta in majoritatea vopselelor de par. „Sunt acesti parabeni despre care se tot povesteste si din fericire se utilizeaza mai putin si mai sunt cele cu retinol sau cele cu hidroxiacizi. Daca pacientii au reactii adverse la produsele cosmetice trebuie in primul rand sa stie foarte bine ce au folosit, sa faca rost inclusiv de o eticheta a produsului cu care sa se adreseze farmacistului sau medicului alergolog/dermatolog pentru a incerca sa identifice care ar fi cea mai agresiva problema a produsului”, ne-a declarat dr. Corina Ureche, UMF Targu Mures.

Citeste si:  Somnul va influenteaza sanatatea

Evenimentul organzat in Poiana Brasov a reunit peste 150 de farmacisti si asistenti de farmacie din Bucuresti. Printre lectorii care au sustinut prezentari in cadrul simpozionului s-au numarat: farm. Rodica Aluas, dr. Catalin Belinski, conf. univ. Carmen Busneag, dr. Amr Elkadi, dr. Ana Maria Florescu, prof. dr. Nicolae Hancu, farm. Geza Hovarth, dr. Gabriel Ilie, farm. Michael Muhlhaupt, dr. Alina Tantau, dr. Corina Ureche, dr. Ioana Voda.

Citeste si:  Ce fac cand copilul meu ii hartuieste pe ceilalti copii?

Sursa: Comunicat de presa Houston NPA. Pentru detalii si inscrieri la evenimentele viitoare: 021-317.09.43; 0725.221.018 sau evenimente@houston.ro / www.houston.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.