fbpx

Profesia si cariera de asistent medical si moasa: supraspecializari la locul de munca

Please select a featured image for your post

In profesia de asistent medical, in afara de bazele teoretice care fie se pun la Facultatea de profil din cadrul UMF, fie la scoli sanitare postliceale, practica din spital este esentiala, asa cum ar trebui sa fie si o specializare facuta la locul de munca si mai multe ore de tehnici medicale pentru cursanti.

La momentul actual, o persoana care doreste sa profeseze ca asistent medical are 2 variante: scolile sanitare postliceale sau 4 ani de studii superioare la facultatile de asistenti medicali si moase si „nu exista posibilitatea sa se faca studii universitare speciale pentru cei care au facut postliceala”, potrivit lui Carmen Mazilu. Iesind de pe bancile scolilor, acesti asistenti medicali se intalnesc in sistem, ramandandu-le numai practica direct in spitale.

Citeste si:  Forever Living Products lanseaza, in Romania, bautura energizanta Forever Active Boost

O moasa licentiata din Bucuresti ridica o problema spinoasa, referitoare la cariera de asistent medical si moasa. Ca asistent medical nu poti avansa decat pana la asistent-sef, dorindu-se foarte tare o supraspecializare la locul de munca, la fel ca in cazul medicilor. In ceea ce priveste moasele si asistentii medicali din Bucuresti, cei care doresc sa continue studiile sunt nevoiti sa se duca la cursurile de masterat existente in Cluj, pentru ca in Bucuresti la UMF pana in acest an nu a existat aceasta posibilitate. Potrivit prof. dr. Minca de la UMF Carol Davila Bucuresti „din anul universitar 2010-2011 va exista un program de master pentru absolventii Facultatii de Asistenti Medicali si Moase, tehnicieni etc”.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.