Programe de testare gratuita a functiei pulmonare, derulate de Medicover

Please select a featured image for your post

Cu ocazia Zilei Internationale a Astmului, Medicover deruleaza, sub egida GINA (Global Initiative for Asthma), o serie de evenimente stiintifice dedicate acestei boli, precum si un program in parteneriat cu Oxigen Plus, prin care pacientii pot efectua spirometrii gratuite in clinicile Medicover.

Astmul bronsic constituie o problema de sanatate majora, cu prevalenta si mortalitate crescute, insa numeroase cazuri raman nediagnosticate. Astmul nu se poate vindeca, dar se poate trata. Daca boala este bine controlata, pacientul are toate premisele de a putea trai normal si de a duce o viata activa. Evaluarea functionala a cailor respiratorii impune folosirea spirometriei, care arata cat de tare sunt blocate caile respiratorii. In Romania, sunt afectate doua milioane de pacienti, prevalenta astmului fiind de 4-6% din populatia generala. Astmul este insa si cea mai frecventa boala cronica la copii, atat timp cat in Romania 7% dintre copii sufera de astm bronsic.

Citeste si:  Solutii IT&C si de finantare concreta la conferinta eHealth 2010

Campania globala din acest an a GINA vizeaza perfectionarea controlului astmului in vederea reducerii numarului de spitalizari cu peste 50% in urmatorii 5 ani. Sub deviza „Astmul poate fi controlat”, la nivel mondial se vor derula zeci de evenimente dedicate cunoasterii si tratamentului uneia dintre cele mai raspandite boli din lume, care afecteaza 300 milioane de persoane.

Citeste si:  Efecte adverse supradoze ulei de peste

Ca parte a acestui demers de sprijinire a Zilei Internationale a Astmului, Medicover va organiza, in saptamana 3-7 mai, o serie de evenimente stiintifice, in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, vorbitorii invitati fiind personalitati din domeniul pneumologiei din Romania, medici de diferite specialitati din cadrul clinicilor Medicover si al laboratoarelor Synevo, precum si specialisti locali din domeniul sanatatii publice. Acestia vor prezenta informatii utile medicilor practicieni in activitatea zilnica, in procesul de intelegere a acestei afectiuni.

Citeste si:  Ce este fitness-ul? II

Pentru pacienti, in data de 4 mai, Medicover ofera, in parteneriat cu Oxigen Plus, testari gratuite de spirometrie in clinicile sale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, intre orele 12.00-20.00. Proiectul include si testari de spirometrie pentru copiii cu varsta peste 5 ani, desfasurate in Clinica de Pediatrie Medicover din Bucuresti, precum si sesiuni de intalniri ale medicilor cu pacientii (parinti ai copiilor cu astm bronsic) ce vor avea loc la Sighisoara, in data de 7 mai (programari la tel. 0265.772.915).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.