Programul de refacere – obligatoriu dupa perioade de suprasolicitare

Putem compara corpul uman cu o baterie reincarcabila? Sa incercam… Ore intregi la volan, ora intregi la serviciu, de multe ori in aceeasi pozitie, aceeasi rutina. Lipsa unui program complet de masa, liniste, relaxare si miscare isi pun adanc amprenta asupra noastra. Este normal sa cedam la un moment dat. Nimeni nu e de fier, evidenta fiind carenta vitaminelor la fiecare analiza. „Bateria” se descarca din cand in cand.

Citeste si:  Seminar in psihanaliza legaturilor de grup si familie

Programul de refacere vine ca un impuls, pentru reintregirea organismului, care are nevoie de forte proaspete. Dupa un efort intens, de orice fel, trebuie sa trecem printr-un sistem menit sa readuca starea de bine, forta si intelepciune, de unde si replica: „o minte limpede este intodeauna mai inteleapta!”

Refacerea poate fi pentru tot organismul sau doar pentru un anumit segment al corpului. Plecand de la aceasta premiza am reusit sa concep cateva programe de reabilitare fizica si spirituala cu efect de:

Citeste si:  Semne ca ai ramas insarcinata

tonifiere
relaxare
decontracturare
ameliorare
antialgic
antiinflamator
circulatie
vascularizatie etc

Este normal ca dupa acest program de refacere a organismului sa te simti alt om. Starea de bine nu deranjeaza pe nimeni, la fel ca si starea de sanatate (fizica si morala). Trebuie retinut un aspect foarte important, care ne poate ghida strabatand prin stressul vietii. Corpul tau este cea mai importanta investitie pe termen lung! De aceea te putem indruma si ajuta sa-ti pastrezi energia si sanatatea intacta de-a lungul intregii vieti!

Citeste si:  Pilula anticonceptionala (partea I)

Articol realizat de Bogdan Dimitriu, Director Centru Refacere – Recuperare

www.betakinetocenter.ro


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.