Proiectul Regenesys doteaza tabara de copii „Casa de piatra” cu panouri solare

Please select a featured image for your post

Regenesys, lansat de ViitorPlus la inceputul acestei veri, este un proiect de teambuilding pentru angajatii firmelor ce doresc sa construiasca panouri solare ce vor fi utilizare in folosul comunitatii (de exemplu, pentru incalzirea apei menajere din cadrul unor tabere de copii, a unor camine de batrani, a unor scoli sau gradinite).

Proiectul a avut succes si, pana in acest moment:

au fost construite 11 panouri cu ajutorul: echipei ViitorPlus si Prietenii Pamantului (1 panou solar cu sprijinul a 10 voluntari), echipei RBS Romania (4 panouri solare cu ajutorul a 80 de voluntari), echipei de jurnalisti invitati de Electrolux (1 panou solar construit de 11 voluntari), si a grupului format din voluntari ViitorPlus, angajati Rompetrol si localnici de pe litoral ( ultimele 5 panouri construite) datorita proiectului „Soarele rasare si pentru copii!”
exista si o prima locatie, tabara de copii „Casa de Piatra” de la Eforie Sud, ce va primi ca donatie panourile solare si va fi dotata cu acestea

Citeste si:  Care sunt semnele dezechilibrelor vaginale?

In zilele de 3 si 4 septembrie am construit ultimele 5 panouri pentru tabara „Casa de piatra”, de data aceasta datorita proiectului „Soarele rasare si pentru copii!” – un proiect al asociatiei ViitorPlus, in parteneriat cu Directia Judeteana de Tineret Constanta. Cele 5 panouri au fost construite cu voluntari ViitorPlus si localnici de pe litoral, ca parte practica de invatare a tehnicii de construire a colectoarelor solare (denumirea stiintifica a acestor tipuri de panouri solare) pentru gospodariile lor proprii. Implementarea proiectului „Soarele rasare si pentru copii!” este posibila datorita fondurilor obtinute prin programul Grupului Rompetrol „Impreuna pentru fiecare”.

Citeste si:  HRI Vitalion - de 5 ani in sprijinul sanatatii in Romania

Scopul principal al proiectului consta in echiparea taberei de copii „Casa de Piatra” de la Eforie Sud, judetul Constanta cu instalatia ce va face posibila utilizarea apei menajare incalzita de colectoarele solare. Aceasta activitate se va desfasura odata cu cea de renovare si redare in functiune a taberei de catre Directia Judeteana de Tineret Constanta. In plus, proiectul „Soarele rasare si pentru copii!” include activitati educationale pe teme de mediu, schimbari climatice si energii regenerabile organizate de ViitorPlus pentru copiii prezenti in tabara mare „New Paradise” din Eforie Sud. Pana acum, au participat la activitatile educationale peste 200 de micuti.

Citeste si:  Crema anticelulitica - functioneaza sau nu?

Regenesys continua! Sunt asteptati si angajatii altor companii pentru a construi panouri solare ce vor fi donate si folosite de comunitate!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.