fbpx

Proteinele din soia, bune pentru colesterol

O cercetare recenta arata ca proteinele din soia sunt mai eficiente decat cele din lapte in ceea ce priveste imbunatatirea nivelului colesterolului HDL („bun”) si astfel a profilului lipidic al indivizilor sanatosi. Studiul a investigat efectul proteinelor din soia si din lapte asupra lipidelor.

Numeroase studii au demonstrat ca proteinele din soia reduc colesterolul LDL („rau”) si cresc colesterolul HDL („bun”), sprijinind teoria conform careia introducerea suplimentelor de soia in alimentatie promoveaza sanatatea inimii.

Citeste si:  Simpozionul IASGO 2011 isi deschide portile pe 13 aprilie

„Bolile coronariene reprezinta o epidemie la nivel mondial, fiind cauza nr. 1 de deces in randul populatiei masculine si feminine”, explica dr. Elaine Krul, coordonatoarea studiului. „Cercetarea a aratat ca reducerea nivelului de lipide duce la scaderea riscului de boli coronariene si accidente vascular cerebrale”.

In cadrul studiului, s-a remarcat o scadere semnificativa a colesterolului total, precum si o crestere benefica a colesterolului HDL la indivizii care au primit suplimente de proteine din soia.

Citeste si:  OMS si FAO ofera sprijin pentru dezvoltarea stiintifica in domeniul alimentatiei si nutritiei

Sursa: ANI

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.