Psihopedagogii care lucreaza cu copiii cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple se intalnesc la Oradea

Please select a featured image for your post

Fundatia Sense International (Romania) organizeaza in perioada 19-20 martie 2011, la Oradea, intalnirea profesorilor psihopedagogi si a specialistilor din alte domenii care lucreaza cu copiii cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple. Tema intalnirii este „Importanta abordarii individualizate in cazul copiilor cu surdocecitate/ deficiente senzoriale multiple”.

Printre participanti se numara reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ai Inspectoratelor Scolare din Bucuresti, Timis si Bihor, precum si profesori psihopedagogi din Bucuresti, Buzau, Cluj Napoca, Craiova, Falticeni, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

Citeste si:  Liposelectia poate ameliora diabetul zaharat de tip II

Timp de doua zile, participantii vor aborda teme diverse, precum importanta individualizarii procesului de educatie la copiii cu surdocecitate / deficiente senzoriale multiple, abordare si modalitati de interventie diferentiata la copiii cu surdocecitate/ deficiente senzoriale multiple. Duminica, acestia vor vizita Centrul de Sprijin in Interventie Timpurie din cadrul Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva Senzoriala Oradea.

Citeste si:  Problema refuzului activitatii sexuale in cadrul cuplului: cauze si rezolvari

Surdocecitatea este o combinatie de deficienta de vaz si de auz, cu diferite grade de manifestare, care afecteaza in mod dramatic comunicarea, mobilitatea si accesul la informatii. Aceasta a fost recunoscuta de legislatia din Romania ca dizabilitate distincta in anul 2006.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.