Reduceti aportul de carbohidrati, scapati de acnee!

Potrivit unui raport recent, reducerea aportului de carbohidrati nu ne ajuta doar sa ne mentinem o silueta de invidiat, ci si sa avem un ten frumos, fara acnee. Efectul se produce prin tinerea sub control a nivelului de glucoza din sange.

Persoanele care sufera de acne pot avea o conditie medicala denumita hiperinsulinemie, care se caracterizeaza printr-un nivel foarte ridicat de insulina in sange. „Alimentele care au un Indice Glicemic (IG) mic pot ajuta la un mai bun control hormonal al acneei”, spun specialistii citati de publicatia WebMD.

Citeste si:  Rio Bucovina sustine Legea Apei

„Ne incurajam pacientii cu acnee sa limiteze cantitatea de carbohidrati pe care o consuma si sa nu faca exces de lactate, care si ele pot influenta negativ acneea”, continua acestia.

Alegerea unor alimente cu Indice Glicemic scazut inseamna evitarea zaharurilor si cerealelor rafinate si un aport ridicat de alimente proaspete, cum sunt fructele si legumele.

Citeste si:  Fructe „de dregere" dupa sarbatori: kiwi si ananas crud

Specialistii dau totusi o veste buna amatorilor de ciocolata, daramand mitul potrivit caruia aceasta ar declansa eruptiile suparatoare. Aparent, zaharurile si grasimile sunt cele vinovate de inrautatirea acneei.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.