Regimul de Detoxifiere ?

Pe toate drumurile se discuta despre regimuri de detoxifiere. Prietenii se intrec in a-ti recomanda fel de fel de regimuri vegetariene care te-ar detoxifia ! Oare suntem atat de intoxicati incat sa intram in panica si sa ne chinuim cu regimuri de post ?

Unde se gasesc toxinele ? In carne, dar noi insine suntem facuti din carne! Toxine se gasesc în legume si fructe (este adevarat in cantitati mici), fiind singurul mod de aparare fata de daunatori, ele neputand fugi din calea acestora ! Se cunosc peste 200 de toxine vegetale, dar cea mai periculoasa (si mai studiata) este afla-toxina. Sunt cunoscute otravirile stupide cu mancare gatita din cartofi incoltiti, care contin o mare cantitate din acesta toxina. Dar si in cantitate mica, este dovedit ca afla-toxina este cancerigena!

Citeste si:  Grasimile

O alimentatie normala bogata in legume si fructe nu aduce o cantitate periculoasa de toxine (cu exceptia plantelor, ciupercilor, cu adevarat otravitoare).

De ce ar fi toxic sa consumam carne ?
Exista intr-adevar oameni care au congenital o anomalie: nu pot metaboliza acizii nucleici din nucleii celulelor musculare – diateza urica. Acestia nu trebuie sa consume multa carne, în special de animal tanar (cu celule musculare bogate in nuclei), in caz contrar creste concentratia de acid uric din sange, cristalele acestuia se pot depune in articulatiile mici (reumatism numit guta) sau prin eliminare crescuta în urina pot produce calculi uratici renali.

Citeste si:  Pacienti seropozitivi mai predispusi la cancer

Consumul mare de carne grasa, friptura de porc traditionala a romanului, poate fi periculos, ca si orice alt consul de grasimi solide, datorita prezentei acizilor grasi saturati, materie prima pentru colesterol. Hipercolesterolemia (dislipidemia) este boala cotidiana cea mai importanta, ea stind la baza bolilor cardio-vasculare, cauza principala de mortalitate.

Concluzia mea este ca cel mai bun regim de detoxifiere este regimul alimentar normal, echilibrat în principii alimentare, continind atat carne, cat si legume.

Citeste si:  Premiile de excelenta in medicina, decernate la Gala TOPMEDICI: iata laureatii!

Sectiune sustinuta de:
S.C.M. DR. ALEXANDRESCU CRISTIAN SI DANIELA
Cabinet de Medicina Interna & Cabinet de Medicina de Familie
Splaiul Independentei 290, camin P7, parter, sector 6, Bucuresti
Tel/fax 021 316.43.70 / 021 402.86.46


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.