Regulile de baza pentru o igiena intima corecta

Esti preocupata de aspectul tau si ai un ritual zilnic de ingrijire pentru corp si par, insa nu uita ca trebuie sa acorzi o atentie speciala si ingrijirii intime. Trebuie sa stii ca igiena intima externa este diferita de cea interna, si ca fiecare are regulile ei, pe care este bine sa le respecti pentru a-ti pastra sanatatea zonei intime.

Igiena intima externa trebuie sa se faca zilnic, prin dus si dupa fiecare scaun, pentru ca in zona anala pot aparea germeni patogeni ce pot cauza infectii la nivelul zonei vaginale. De asemenea, toaleta intima este recomandata si dupa fiecare contact sexual, pentru ca actul sexual poate afecta echilibrul zonei intime.

Citeste si:  Gemenii, o bucurie dubla

In ceea ce priveste igiena intima interna, Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie, ne explica mai multe: „igiena intima interna nu se face in fiecare zi atunci cand avem o flora vaginala normala, intrucat riscam sa distrugem lactobacilii care ajuta la mentinerea echilibrului zonei intime. Igiena interna zilnica este recomandata doar in cazul anumitor afectiuni ginecologice, pentru o perioada determinata de timp, si se face la sfatul medicului ginecolog”.

Citeste si:  Clinica Oculus le ofera pacientilor oportunitatea efectuarii de operatii pe credit, cu dobanda zero

O igiena interna excesiva, facuta zilnic, distruge procesul natural de curatare al acestuia pentru ca omoara lactobacilii. Daca flora vaginala este agresata prin spalari interne repetate, cu produse potrivite doar pentru piele, zona se usuca excesiv si intervin usturimi, mancarimi, mici sangerari.

Pentru toaleta externa se recomanda folosirea unor produse special create pentru ingrijirea zonei intime, care au in compozitie acid lactic, nu sunt iritante si ajuta la pastrarea echilibrului florei vaginale, precum produsele din gama Lactacyd Femina.

Citeste si:  Romania, pe patul de spital!

Gama Lactacyd Femina include: emulsiile Lactacyd Femina si Femina Plus, spuma Lactacyd Femina, servetele intime Lactacyd Femina si noul gel proaspat Lactacyd Femina Ocean Fresh.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.