Reinjectarea cu grasime proprie, ultima tendinta in chirurgia estetica

Cunoscuta si sub numele de lipofilling, reinjectarea cu grasime proprie este printre cele mai apreciate proceduri ale momentului in chirurgia estetica. Lipofillingul nu lasa urme, marele avantaj al metodei fiind acela ca foloseste material din propriul corp al pacientului, evitand reactiile alergice.

Reinjectarea cu grasimi este folosita in principal pentru reintinerirea fetei (injectarea pometilor, a ridurilor de expresie), marirea sanilor, corectarea cicatricilor, marirea volumului buzelor, ingrosarea gambelor hipotrofice, marirea feselor sau umplerea unor depresiuni la orice nivel al corpului.

Aceasta procedura presupune trei etape. Sub anestezie locala, grasimea este intai recoltata prin intermediul unor canule subtiri, apoi decantata si preparata pentru urmatoarea faza, cand grasimea este reinjectata in corp conform zonelor marcate prin desenul preoperator. Avand in vedere ca apare procesul natural de resorbtie, este necesara o injectare in exces, iar rezultatul asteptat este vizibil abia dupa cateva zile.

Citeste si:  Primele semne ale meningitei la copii

Colectarea si prepararea tesutului adipos dureaza aproximativ o ora, iar aplicarea ei circa 10-20 minute. In general, grasimea este recoltata de pe abdomenul inferior, fata interna a coapselor sau a genunchilor, zone unde acest tesut este disponibil si de buna calitate. Grasimea poate fi stocata maxim un an si folosita pentru injectare la anumite intervale de timp, in functie de necesitati. Longevitatea tesutului adipos depinde de factori precum stilul de viata al pacientului, caracteristicile lui fizice, zona de corp tratata, metoda de recoltare si nivelul injectarii. Rezultatele reinjectarii cu grasimi nu sunt permanente, iar durata lor variaza in functie de zona. De obicei, procedura trebuie repetata de 2-3 ori, la distanta de 6 luni, deoarece mai mult de jumatate din celulele grase mor sau sunt reabsorbite in acest timp.

Citeste si:  Iti vorbeste, dar cum?

Reinjectarea cu grasimi poate fi realizata prin mai multe tehnologii. De curand a fost introdusa in si Romania procedura PureGraft, o noua tehnologie de la Cytori Therapeutics Inc., prin care grasimea extrasa prin lipoaspiratie cu ultrasunete este curatata de lipidele libere si de celulele sanguine, apoi reinjectata in corp. Desi este o metoda cu un nivel ridicat de siguranta, reinjectarea cu grasimi poate avea si o serie de complicatii atunci cand nu sunt respectate recomandarile pre- sau post-interventie, iar succesul depinde in mare masura si de profesionalismul chirurgului si al echipei.

Citeste si:  Mario Lopez: „Ma mentin in forma daca ma antrenez in fiecare zi"

Sursa: Sanatatea Press Group, cu sprijinul ArcaLife


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.