Relatie fara implicatii

Please select a featured image for your post

Relatiile amoroase au luat noua intorsatura: nu mai e necesar ca parterii sa fie impreuna, respectiv sa formeze un cuplu stabil, ci ii leaaga o stransa relatie de prietenie, in care partenerii intretin relatii sexuale fara a avea insa obligatii unl fata de celalalt. Americanii ii spun „friends with benefits” si este un tip de relatie din ce in ce mai practicat, nu doar in randul tinerilor. Chiar daca aparent este o relatie fara griji si obligatii, sunt unele lucruri care ar trebui luate in considerare pentru ca totul sa mearga struna.

Sinceritatea este absolut necesara. Normal ca te gandesti ca iti va fi destul de greu sa ii spui unui partener ca nu te intereseaza sa aveti o relatie serioasa, ci una bazata strict pe sex, insa va trebui sa fii sincera. Cu cat ii expui parterului intentiile tale intr-un mod mai direct, cu atar vei fi mai sigura ca ai gasit in el ceea ce cauti. Daca partenerul isi inchipuie ca partidele de sex sunt legat de o relatie de iubire, risti sa il ranesti sa si il faci sa sufere atunci cand afla adevarul. Cele mai reusite relatii fara implicatii sunt cele in care partenerii stiu de la bun inceput in ce se angajeaza.

Citeste si:  Un corp de invidiat se cladeste printr-un antrenament intens si alimentatie corecta
Libertate. Cel mai mare atu pe care il are acest tip de relatie este libertatea. Ai libertatea de a face ceea ce vrei, cand vreoi, fara a da explicatii si ai libertatea de a avea mai multi parteneri, de a flirta si de a iesi cu oricine la cina fara a fi nevoita sa suporti crizele unui iubit gelos. Daca ai o astfel de relatie si intentionezi sa te implici si intr-o alta, este bine sa o incepi la fel e sincer si pe aceasta. Stabiliti impreuna un orar al intalnirilor voastre sau sunati-va numai pentru a le stabili. Pana la urma, nu aveti nicio obligatie unul fata de celalalt, nu e nevoie sa va sunati la sfarsitul zilei pentru a va ura noapte buna.

Citeste si:  Jennifer Love Hewitt promoveaza conceptul „Iubeste-te asa cum esti!"
Sex protejat. Intr-o relatie stabila poti apela la sterilet, anticonceptionale injectabile sau pastile, pentru ca scopul este numai acela de a preveni sarcina si nu de a te proteja impotriva bololor cu transmisie sexuala, pornind de la premisa ca partenerii de cunosc si sunt fideli unul altuia. Intr-o relatie deschisa, bazata pe sex, prezervativul este absolut necesar atat pentru a proteja de o sarcina nedorita – doar nu vrei ca partenerul tau de sex sa devina sotul tau si sa aveti un copil nu? dar mai ales pentru a preveni diverse boli. Pana la urma, asa cum fata de tine nu are nici o obligatie, partenerul tau poate avea mai multe femei cu care face sex, asa ca este absolut necesar sa te protejezi de fiecare data.De ce se termina astfel de relatii? Nu sunt putine cazurile in care o relatie bazata pe sex devine in timp o relatioe serioasa, dar asta se intampla numai atunci cand ambii parteneri isi doresc asta. Cand numai unul dintre ei se indragosteste iar celalalt este interesat in ontinuare numai de realatiile sexuale, este mai bine sa va regasiti fiecare libertatea si sa rupeti relatia. In alte situatii, partenerul tau de sex, prietenul cu beneficii isi gaseste o alta partenera, alaturi de care vrea sa inceapa o relatie stabila. Trebuie sa ii respecti decizia si sa intelegi ca nu ai nici un drept de proprietate asupra lui.

Citeste si:  25 de lucruri uimitoare despre organimsul uman
Lucrurile suna mult mai usor in teorie decat in practica, mai ales ca viata de zi cu zi ne invata ca in special noi femeile ne implicam foarte usor intr-o relatie de genul acesta, considerand ca actul sexual trebuie sa implice dragoste.


3 Comentarii
  1. nu sunt de acord cu relatiile de genul asta…lipsa sentimentelor e groaznica…ar trebui ca orice relatie sa fie bazata pe mai mult decat un interes comun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.