Religia si spiritualitatea imbunatatesc calitatea vietii bolnavilor cronici

Religia si spiritualitatea imbunatatesc calitatea vietii si amelioreaza parcursul bolii la barbatii si femeile care se confunta cu afectiuni cronice, arata un studiu recent. Potrivit oameniilor de stiinta, descoperirile lor intaresc ideea ca religia/spiritualitea ajuta la alinarea consecintelor negative ale bolilor cronice.

„Stim ca exista numeroase modalitati de a gestiona situatiile de viata stresante, cum ar fi o boala cronica; implicarea in activitati cu tenta religioasa/spirituala poate fi o strategie de coping foarte eficienta”, explica dr. Stephanie Reid-Arndt, autoarea studiului. Mai mult decat atat, cercetarea arata ca sprijinul spiritual este asociat cu o mai buna stare de sanatate mintala si fizica.

Citeste si:  Fibrele sunt necesare in dieta zilnica, pentru a avea un tonus bun!

„Atat barbatii, cat si femeile beneficiaza de pe urma sprijinului social – abilitatea de a cauta ajutor de la ceilalti si siguranta ca te poti baza pe ei – oferit de alti credinciosi si de implicarea in organizatii religioase”, spune co-autorul studiului, psih. Brick Johnstone. Conform lui, sprijinul spiritual este o modalitate buna de a diminua stresul si simptomele fizice ale bolii.

Citeste si:  10 trucuri pentru a adopta o alimentatie sanatoasa

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.