Rezultate pozitive in studiile de faza III pentru Lixisenatide, in monoterapie in diabet

Please select a featured image for your post

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent ca rezultatele primului studiu clinic de faza III, placebo controlat, din programul de evaluare clinica GetGoal, au aratat ca lixisenatida (AVE0010), agonist al receptorilor GLP-1, administrat o data pe zi, reduce semnificativ valorile HbA1c in comparatie cu placebo, un numar mult mai mare de pacienti atingand astfel valorile tinta HbA1c, si amelioreaza semnificativ controlul glicemic la pacientii adulti diagnosticati cu diabet tip 2.

Citeste si:  Osteoporoza : simptome si tratament

Rezultatele complete ale studiului vor fi facute publice intr-o prezentare sustinuta in cadrul celei de-a 46-a editii a Congresului anual al Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (European Association for the Study of Diabetes – EASD), care va avea loc in luna septembrie a anului 2010, in Stockholm (Suedia).

„Este imperativ sa dezvoltam noi tratamente impotriva diabetului, asa cum este lixisenatida, pentru a face fata epidemiei de diabet si cresterii sale constante si pentru a-i ajuta pe pacienti sa controleze mai bine aceasta boala”, a declarat Dr. Marc Cluzel, VicePresedinte Executiv, R&D sanofi-aventis.

Citeste si:  Top 10 inovatii medicale propuse pentru anul 2010

„Suntem foarte multumiti de rezultatele foarte bune ale acestui prim studiu de faza III cu noul agonist GLP-1 administrat o data pe zi si suntem nerabdatori sa le prezentam integral la finele acestui an.”


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.