Riscul de a muri de cancer inainte de 75 de ani, mai mare cu 25% in centrul si estul Europei

Please select a featured image for your post

In zilele de 27 si 28 noiembrie 2010, Coalitia Pacientilor cu Cancer va organiza la Bucuresti o conferinta de doua zile, „Bridging cancer care, cu scopul de a consolida asociatiile de pacienti si de a intensifica eforturile de colaborare dintre grupurile de pacienti si alte parti implicate, cum ar fi asistentele medicale, din tarile Europei Centrale si Est-Europene.

Mai mult decat atat, conferinta isi propune sa motiveze diferiti actori implicati in ingrijirea pacientilor cu cancer pentru a colabora la nivel local si european, asigurandu-se astfel luarea de masuri axate direct pe pacient.

Citeste si:  Clarificari pe piata de celule stem

In tarile Europei Centrale si Est-Europene povara cancerului este mai grea decat in restul Europei, in special in termeni de acces la servicii de ingrijire si calitatea acestora, dificultatea tratamentului si resursele limitate de tratament. Acesta constituie principalul motiv pentru care riscul de a muri de cancer inaintea varstei de 75 de ani este cu 25% mai mare in aceasta regiune decat in tarile UE dezvoltate.

Citeste si:  Ia-ti tensiunea arteriala cu precizia unui medic! Acasa la tine.

Din pacate, acest fapt subliniaza ca sansele de supravietuire depind considerabil de tara de origine a pacientului, unde este tratat si de gradul de informare de care acesta dispune. In Europa, diferentele de venit sunt imense si direct dependente de amplasarea geografica. Prin urmare, este important ca tarile Central si Est-Europene sa beneficieze de o consolidare a capacitatii comunitatii de pacienti, precum si ca sustinatorii sa fie bine informati si educati pentru a raspunde nevoilor pacientilor.

Citeste si:  Terapii complementare: Aloe, planta nemuririi care alunga spiritele malefice

Printre solutiile propuse in cadrul conferintei se numara schimbul de bune-practici intre Statele Membre si derularea de initiative comune intre acestea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.