Roche Romania lanseaza o noua sectiune in cadrul site-ului www.roche.ro cu informatii despre melanom

Please select a featured image for your post

Noua sectiune, pe care o puteti accesa la acest link, contine informatii de baza, destinate pacientilor, cu privire la incidenta bolii, influenta razelor ultraviolete si metodele de prevenire a bolii.

Melanomul este tumora care se dezvolta din celulele pigmentare ale epidermului (melanocite) ce sufera o degenerare maligna din cauza prezentei unor defecte la nivelul ADN-ului melanocitelor si au tendinta de a metastaza. Defectele ADN-ului sunt fie innascute (10% din cazuri), fie generate de actiunea radiatiei ultraviolete.

Citeste si:  Credeai ca...? Ei bine, nu-i asa! Mituri spulberate de catre cercetatori

In Europa, incidenta bolii este in continua crestere find raportate 12 cazuri la 100 000 de persoane, iar prevalenta este de 1%. Boala afecteaza cel mai des adultii de varsta medie. Femeile sunt afectate mai frecvent, dar au un prognostic mai bun.

Prevenirea aparitiei melanumului se poate face prin evitarea expunerii ambientale prelungite a persoanelor caucaziene provenite din America de Nord si Europa la radiatiile solare atunci cand isi petrec vacantele in regiuni insorite.

Citeste si:  Sucul de sfecla, ideal pentru sanatatea cerebrala a varstnicilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.