Rodiile ajuta la prevenirea cancerului mamar

Introducerea in alimentatie a rodiilor poate reduce riscul cancerului mamar, conform unui nou studiu. Oamenii de stiinta care au efectuat studiul sunt de parere ca fructul contine o substanta chimica produsa in mod natural, cunoscuta ca si fitochimicala, respectiv acidul elagic, care impiedica dezvoltarea celulelor cancerigene.

Trei sferturi din cancerele mamare sunt dependente aparent de hormonul estrogen. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca posibilitatea imbolnavirii de cancer mamar din cauze hormonale poate fi redusa prin consumul de rosii.

Citeste si:  Dietele tinute la intamplare si obsesia ingrasatului pot duce la anorexie

„Fitochimicalele suprima productia de estrogen, prevenind astfel proliferarea celulelor cancerigene si cresterea tumorilor reactive la estrogen”, afirma Shiuan Chen, cercetatorul principal al studiului, citat de publicatia Scotsman.

Rezultatele sunt promitatoare, garantand continuarea experimentelor cu rodii atat la animale, cat si la oameni, conform spuselor prof. Gary Stoner de la Departamentul de Medicina Interna a Ohio State University.

Citeste si:  Boala Paget

Stoner declara ca pana la momentul in care aceste experimente isi vor dezvalui rezultatele, „oamenii vor fi poate dispusi sa-si creasca consumul de rodii pentru a se proteja impotriva dezvoltarii cancerului la san si posibil si in alte tesuturi si organe”.

Sursa: Cancer Prevention Research, jurnal al Asociatiei Americane pentru Cercetarea Cancerului

Citeste si:  Incaltaminte nou-nascuti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.