Romancele, familiarizate cu mijloacele moderne de contraceptie

Please select a featured image for your post

Aproape jumatate dintre respondenti sunt familiarizati cu mijloacele moderne de contraceptie: 48% detin informatii despre inelul vaginal, contraceptivele injectabile sunt cunoscute de 43%, plasturele contraceptiv de 41% si spermicidele de 32%. Pe de alta parte, metoda calendarului este metoda contraceptiva cu cel mai mare grad de satisfactie. Datele au fost obtinute in urma unui studiu de piata realizat de ISRA Center Marketing Research pentru MSD Romania in luna decembrie 2010, pe un panel de 1072 persoane, cu varsta cuprinsa intre 20 si 39 ani, din mediul urban.

Conform aceluiasi studiu, cele mai cunoscute mijloace de contraceptie sunt prezervativul si pilula contraceptiva, pe locul doi se afla contraceptia de urgenta, metoda calendarului si coitul intrerupt, iar pe locul trei, dispozitivul intrauterin/steriletul. Sunt urmate de diafragma si sterilizarea masculina sau feminina.

Citeste si:  Oare terapia chiar functioneaza?

Cele mai importante criterii luate in considerare de femei in alegerea metodei contraceptive sunt: protectia impotriva sarcinilor nedorite, usurinta in utilizare si gradul de satisfactie sexuala. Consumatoarele nu acorda mare importanta cantitatii de estrogeni din produsul contraceptiv pe care il folosesc, impactul asupra sanatatii nefiind unul dintre factorii de decizie cu mare greutate.

„Este ingrijorator faptul ca femeile nu sunt foarte preocupate de sanatate cand aleg metoda de contraceptie. Nu foarte multa lume stie ca reactiile adverse de tip cheaguri de sange, hipertensiune, dureri de cap etc sunt date de estrogeni. De fapt, evolutia metodelor de contraceptie urmareste reducerea cantitatii de estrogeni pentru a diminua riscul potentialelor efecte adverse. Medicul ginecolog este in masura sa recomande contraceptivul potrivit pentru fiecare caz in parte, in functie de starea generala de sanatate si istoricul medical”, a declarat dr. Ruxandra Dumitrescu de la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino, din Bucuresti.

Citeste si:  Terapia cu testosteron protejeaza memoria femeilor aflate la menopauza

In ceea ce priveste obiceiurile de consum ale utilizatoarelor de metode contraceptive, femeile care folosesc prezervativul sunt cele carora le place sa isi petreaca timpul in afara casei, cu prietenii; de asemenea, sunt persoane care valorifica lucrurile de buna calitate. Cele care utilizeaza pilula contraceptiva sunt persoane active, care sunt axate mai mult pe propria persoana si le place sa se bucure de fiecare moment. Atat utilizatoarelor prezervativului, cat si ale pilulelor contraceptive, le place sa fie mereu in pas cu moda. Inelul vaginal este mai atractiv pentru femeile care au o viata sociala activa si obisnuiesc sa adopte foarte rapid lucrurile noi. Femeile care adopta metoda calendarului sunt persoane mai conservatoare, care au o viata sociala mai putin activa si care accepta mai greu perspective diferite sau noi.

Citeste si:  Italienii sustin ca secretul mentinerii sanatatii inimii este dansul

Cel mai puternic influentator in ceea ce priveste alegerea metodelor contraceptive este medicul ginecolog, 42% dintre femei mentionandu-l ca cea mai importanta sursa de informare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.