Romgermed demareaza campania „Testul Papanicolau iti salveaza viata”

Please select a featured image for your post

Incepand cu 3 martie 2011, Grupul Medical Romgermed deruleaza campania sociala „Testul Papanicolau iti salveaza viata”, avand ca scop educarea si determinarea femeilor sa mearga la ginecolog, pentru a-si face Testul Papanicolau. Aceasta initiativa a luat nastere intrucat Romgermed respecta dreptul la viata al fiecarei persoane, urmareste ca fiecare om sa puna pe primul plan propria sanatate fizica si psihica si are convingerea ca toate femeile vor intelege cum o simpla testare le poate salva viata.

Astfel, Campania are ca scop impulsionarea femeilor de a se prezenta in clinici, pentru efectuarea testului Papanicolau. Motiv pentru care, in clinicile Grupului Medical femeile vor beneficia de control ginecologic GRATUIT si de Testul Papanicolau cu numai 50 de lei!

De ce este necesara o astfel de campanie?

Citeste si:  Importanta unei mame

Romgermed demareaza acest proiect de la 1 pana la 31 martie in Bucuresti, urmand a-l extinde in Constanta (aprilie), Tulcea (mai) si Giurgiu (iunie), intrucat:

in Romania, principala cauza de mortalitate prin cancer la femeile intre 15 – 44 de ani este cancerul de col uterin.
6 femei pe zi mor in tara noastra din cauza acestei boli.
multe femei nu stiu ca: testul Papanicolau este cel prin care se determina boala; examenul citologic al colului uterin, Babes-Papanicolau, duce la o reducere cumulata a riscului de cancer de col cu 94%.
multe femei ignora vizita la medicul ginecolog, nedand importanta testului.
in Romania, se inregistreaza anual 3.000 de cazuri noi si un total de 40.000 de femei cu acest diagnostic.
in Europa, la fiecare 18 minute, o femeie moare de cancer de col uterin, iar tara noastra se situeaza pe primul loc in Europa, de 6,3 ori mai mult decat media tarilor din Uniunea Europeana.

Citeste si:  Intoxicatia cu apa

„Examenul Babes-Papanicolau este un test care detecteaza anomaliile celulelor cervicale (de la nivelul colului uterin). Tehnica de recoltare este facila, nedureroasa si usor reproductibila. Examenul citologic Papanicolau reprezinta o metoda esentiala de screening pentru cancerul cervical”, a explicat doctor Mihaela Susanu, medic ginecolog Romgermed.

„Studiile epidemiologice demonstreaza ca peste 70% din femeile active sexual sunt infectate cu un tip de HPV, infectia vindecandu-se spontan in majoritatea cazurilor, in 6-18 luni. De asemenea, trebuie mentionat ca infectia cu o tulpina HPV oncogena este o conditie necesara, dar nu suficienta pentru dezvoltarea unui cancer de col. Au fost identificati anumiti factori de risc care pot avea o influenta negativa: fumatul, alte boli cu transmitere sexuala (infectia cu Chlamydia trachomatis, Herpes simplex-2), contraceptia orala indelungata (> 5 ani), imunosupresia de durata, debut precoce al vietii sexuale, numar mare de sarcini si/sau avorturi, parteneri multipli. Evident, corectarea acestor factori de risc este benefica pentru prognosticul infectiei persistente cu HPV. Nu exista simptome specifice prezentei infectiei cu HPV. De aceea este importanta testarea regulata – examen clinic bianual si testare prin examen citologic Babes-Papanicolau”, a adaugat medicul.

Citeste si:  Cercetatorii declara: femeile, mai murdare ca barbatii

Campania se bucura de sprijinul mai multor persoane publice, printre care Corina Dragotescu si Sanda Nicola, oferind in acelasi timp femeilor un website de informare – www.testulpapanicolau.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.