Rosiile gatite ajuta la scaderea colesterolului

Un pigment care se gaseste in rosii poate fi la fel de eficient pentru scaderea colesterolului ca si tratamentul cu statine, potrivit unui raport publicat recent. Pigmentul, denumit licopena, isi datoreaza efectul de reducere a colesterolului LDL („rau”), continutului foarte ridicat de antioxidanti.

Rosiile sunt sursa naturala ideala de licopena, insa pigmentul se regaseste, in cantitati mai mici, si in alte alimente, precum papaya, grapefruit roz si pepene rosu. Interesant este insa ca, spre deosebire de alti nutrienti, ale caror beneficii pot fi obtinute mai degraba consumand produsul proaspat, licopena este mai bine absorbita de organism din rosii fierte ori coapte sau pasta de tomate.

Citeste si:  Infectii ale urechilor

„Cercetarile arata ca un consum ridicat de licopena este asociat cu o scadere a riscului de boli cardiovasculare, inclusiv arterioscleroza (sau intarirea arterelor), infarct de miocard si accident vascular cerebral. Studiul nostru sugereaza ca un aport zilnic de licopena de doar 25 mg, genereaza o reducere a colesterolului LDL cu pana la 10%”, a explicat dr. Karin Ried, coordonatoarea proiectului.

Citeste si:  Igiena corecta a urechii

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.