S-a incheiat cel de-al IV-lea Congres National de Psihiatrie, 2011

Please select a featured image for your post

Asociatia Romana de Psihiatrie si Psihoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” si Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog au organizat la Bucuresti, Palatul Parlamentului, cel de-al IV-lea Congres National de Psihiatrie – CNP 2011, in perioada 19 – 22 octombrie 2011.

Cei 876 de participanti inscrisi la CNP 2011 au avut prilejul sa asiste la prelegeri sustinute de 60 de specialisti romani si straini, personalitati renumite pe plan national si international.
Amintim prezenta Domnului Prof. Dr. Pedro Ruiz (S.U.A.) – Presedintele World Psychiatric Association (Asociatia Mondiala de Psihiatrie) si Presedintele Congresului Regional WPA 2013, precum si a Domnului Prof. Dr. Eliot Sorel (S.U.A.) – Co-chairman Comitet Stiintific Congres Regional WPA 2013 si Fondator al Sectiunii Conflict Management & Resolution din cadrul World Psychiatric Association.

Citeste si:  In Romania, circa 880.000 de copii au o problema de sanatate mintala

In cadrul Congresului CNP 2011 – cea mai mare manifestare stiintifica de profil din Romania – au fost punctate atat contributii stiintifice originale, schimburi de idei si experiente clinice de orientari si durate diferite privind tulburarile afective, anxietate si tulburarea obsesiv-compulsiva, educatia in psihiatrie, sanatate mintala si literatura, psihiatria si sexualitatea, schizofrenia etc., cat si principalele probleme cu care se confrunta psihiatria.

Citeste si:  Oare terapia chiar functioneaza?

Reuniunea stiintifica, sustinuta de peste 35 de parteneri media, a fost insotita de o expozitie medicala specializata la care au participat 34 de firme expozante, cele mai importante companii din domeniu ce au expus produse farmaceutice, consumabile, aparatura, echipamente si instrumente de ultima generatie.

CNP 2011 a reprezentat si momentul lansarii oficiale a Congresului Regional al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA 2013), ce va fi organizat in premiera la Bucuresti – Palatul Parlamentului, in perioada 10 – 13 aprilie 2013. Avand ca tema „Integrarea sanatatii mintale si a ingrijirii primare pentru Europa de Sud-Est si Eurasia”, Congresul Regional WPA 2013 va reuni specialisti din domeniul sanatatii mintale, sanatatii publice si managementului sanitar, in incercarea de a pune bazele unui sistem sanitar unitar la nivel regional.

Citeste si:  Noutati si secrete din lumea medicala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.