S-a lansat ARBACS – Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem

Please select a featured image for your post

ARBACS este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, apolitica si independenta, care isi propune sa fie un partener de incredere al autoritatilor din domeniul sanatatii si al comunitatii medicale, contribuind activ alaturi de acestia la crearea unui sistem de sanatate performant.

ARBACS a fost infiintata in anul 2012 la initiativa a trei companii de celule stem: Biogenis, Cord Blood Center si Stem SURE.

ARBACS este prima organizatie non-guvernamentala la nivel national care va promova si apara desfasurarea in cadrul legal precum si pe principii morale, etice si stiintifice a activitatii companiilor care se ocupa cu stocarea celulelor stem.

Citeste si:  Tratament naturist pentru infectiile urinare

Biogenis, Dr. Dorin Pirciog: „Consideram aparitia ARBACS un moment de referinta chiar pentru istoria sistemului de sanatate national. Recoltarea de celule stem este un domeniu de viitor pentru sistemul medical si pentru sanatatea oricarui popor care doreste sa aiba un viitor fericit pentru cetatenii sai”.

Scopul infiintarii ARBCAS este de a facilita accesul cat mai multor viitori parinti din Romania la sanatatea copiilor lor prin informarea corecta si continua asupra celulelor stem, dar si de a promova un serviciu de calitate europeana, precum si responsabilitatea morala a membrilor sai in fata viitoarelor mame si a familiei, medicilor si a tuturor celor implicati in actul miraculos al nasterii, alaturi de angajamentul ARBACS de a sprijini societatea medicala din Romania pentru a face din recoltarea de celule stem un serviciu medical cat mai accesibil.

Citeste si:  Care este frecventa unei terapii adecvate?

Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu: „Eforturile noastre conjugate de a avea o asociatie care sa ne promoveze activitatea, ARBACS, s-au concretizat astazi si credem ca acest demers este benefic pentru sanatatea generatiilor viitoare”.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.