Sanador lanseaza, in premiera nationala, chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, procedura medicala pentru pacientii cu tumori maligne hepatice

Please select a featured image for your post

La un an de la inaugurarea primului spital clinic cu servicii medicale complete, Sanador, unul dintre operatorii de top de pe piata serviciilor medicale private din Romania, lanseaza in premiera nationala chemoembolizarea cu microsfere absorbabile, interventie efectuata si introdusa pentru prima data in Romania de catre Dr. Bogdan Popa, medic primar Radiologie Imagistica Medicala, Presedintele Societatii Romane de Radiologie Interventionala. Aceasta noua procedura medicala se adreseaza pacientilor cu tumori maligne hepatice, atat primare (neoplasm hepatic, hepatocarcinom), cat si secundare (metastaze de la alte tipuri de tumori maligne, frecvent neoplasm de colon).

Citeste si:  Secretul frumusetii lui Jennifer Aniston consta in dieta bazata pe detoxifiere

Interventia se realizeaza de catre radiologul interventionist intr-o sala de operatie dotata cu echipament angiografic de ultima generatie, care permite preluarea si stocarea imaginilor de inalta rezolutie, din interiorul ficatului (angiograma).

„Este o procedura minim invaziva care presupune externarea pacientului la 24, maxim 48 de ore dupa interventie; se realizeaza cu anestezie locala, introducandu-se un microcateter in arterele din ficat, care vascularizeaza tumora respectiva. In aceste vase, ulterior se injecteaza microsfere incarcate cu substante chimioterapice, care au rolul de a distruge tumora din interior, dar si de a opri fluxul sanghin catre tumora. Intervenindu-se doar pe vasele tumorale, concentratia locala (intratumorala) de chimioterapic va fi mai mare, iar reactiile adverse mult minimizate, in special cele sistemice (in restul organismului)”, a declarat dr. Bogdan Popa. Sunt necesare doua-trei interventii pe an, pentru o tumora, iar intre ele monitorizarea se face prin examinari CT sau RMN si analize de sange. Colaborarea cu oncologul este absolut necesara, pacientul fiind monitorizat si tratat ulterior de catre acesta. Pretul unei proceduri este de 7.900 lei.

Citeste si:  Dependenta de alcool: o problema care se amplifica de la an la an


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.