Sanatate mintala: femeile si barbatii sunt afectati de tulburari diferite

Cand vine vorba de tulburari mintale, femeile si barbatii sunt foarte diferiti, arata un nou studiu. Anumite tulburari sunt mai comune in randul femeilor, in timp ce altele afecteaza mai degraba barbatii. Studiul sugereaza ca metodele de preventie si tratament trebuie sa tina cont de aceste diferente semnificative.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minnesota (Statele Unite) au descoperit ca femeile sunt mai degraba diagnosticate cu anxietate sau depresie, in timp ce barbatii se confrunta mai frecvent cu abuz de substante si tulburari antisociale.

Citeste si:  Cauze infarct

In plus, femeile diagnosticate cu anxietate tind sa-si interiorizeze emotiile, ceea ce duce de obicei la izolare, singuratate si depresie. De cealalta parte, barbatii isi exteriorizeaza emotiile, manifestand un comportament impulsiv, agresiv, sfidator.

„La femei, tratamentul trebuie sa se axeze pe dezvoltarea abilitatilor cognitive si de coping, astfel incat sa se preintimpine ruminarea si agravarea tulburarii. La barbati, tratamentul comportamentelor impulsive trebuie sa se axeze pe crearea unui sistem eficient de recompense si pe modelarea tendintelor agresive intr-un comportament non-distructiv”, explica autorii.

Citeste si:  Tratarea simptomelor menopauzei

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 43.000 de participanti.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.