Sanatatea – o prioritate si pe timp de criza

Primele doua locuri in preferintele romanilor, cand vine vorba despre beneficii extra-salariale, sunt ocupate de asigurarile de sanatate si de abonamentele la o clinica medicala privata. La diferenta de circa 8 procente, acestea sunt urmate de pensiile private facultative si asigurarile de viata, se arata in Studiul ASIBUS 2009 realizat de MEDNET Marketing Research Center si prezentat in colaborare cu Media XPRIMM, in cadrul Forumului Economic Regional Bucuresti-Ilfov.

Citeste si:  Medicii romani dezbat problematica bolilor cronice netransmisibile

Asigurarea de locuinta, asigurarea de tip CASCO, asigurarea de viata, asigurarea de bunuri, asigurarea privata de sanatate si pensia privata facultativa sunt in topul serviciilor financiare pe care respondentii le considera necesare, conform aceluiasi studiu.

Totodata, aproximativ 16% dintre cei chestionati au declarat ca vor contracta o pensie facultativa pe viitor, iar media contributiei lunare pe care ar fi dispusi sa o plateasca este de 135,34 lei in Bucuresti si 105,03 lei in provincie.

Citeste si:  Horoscop pentru micuti, partea a doua

Respondentii care doresc sa achizitioneze in viitorul apropiat un astfel de produs financiar sunt predominant femei cu varste cuprinse intre 22 si 47 de ani si venituri intre 500 si 2000 de lei, cu studii superioare, care se informeaza mai ales prin intermediul internetului.

Studiul a fost realizat in perioada 2 – 14 aprilie 2009, prin intermediul interviurilor telefonice efectuate cu ajutorul sistemului CATI. Cercetarea s-a bazat pe intervievarea unor persoane adulte (22 – 65 ani inclusiv) din Bucuresti si orase cu mai mult de 100.000 locuitori.

Citeste si:  Guma de mestecat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.