Sanofi-aventis lanseaza Santepirin® 75 mg, pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare

Please select a featured image for your post

Sanofi, lider mondial in lupta impotriva trombozei, lanseaza Santepirin® 75mg (acid acetilsalicilic), un medicament recomandat in preventia si tratamentul evenimentelor cardiovasculare majore precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau decesul cardiovascular. Bolile cardiovasculare sunt responsabile de peste 40% din totalul deceselor la nivel mondial.

Acidul acetilsalicilic (AAS) utilizat in doza mica (75-325 mg/zi) pe scara larga, pentru prevenirea si tratamentul bolilor cardiovasculare, s-a dovedit eficient in scaderea riscului de infarct miocardic, accident vascular cerebral sau deces cardiovascular la pacientii considerati a avea risc inalt pentru aceste evenimente (de exemplu: pacienti care au istoric de angina pectorala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, pacientii care au suferit o interventie pe arterele coronare, pacientii cu diabet si factori de risc asociati). Astfel, studiile de preventie secundara la care au participat peste 17.000 de pacienti cu risc cardiovascular inalt au demonstrat o reducere cu 20% a riscului de a dezvolta evenimente cardiovasculare majore (infarct miocardic, accident vascular cerebral, deces de cauza vasculara). Prin urmare, ghidurile de tratament recomanda in preventia secundara acidul acetilsalicilic pe toata durata vietii pacientilor cu afectare aterosclerotica coronariana, cerebrala sau arteriala periferica.

Citeste si:  Testul Papanicolau

„Acidul acetilsalicilic, substanta activa continuta de Santepirin®, reprezinta inca standardul terapeutic in preventia evenimentelor cardiovasculare. Utilizarea sa de catre pacientii cu factori de risc cardiovascular multipli – hipertensiune, hipercolesterolemie, diabet zaharat, angina pectorala sau care au suferit un infarct miocardic sau cerebral – contribuie pe termen lung la reducerea morbiditatii si mortalitatii de cauza cardiovasculara”, a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi Romania.

Citeste si:  Maladia Alzheimer poate fi prevenita cu ajutorul vitaminei B9

„Prin fiecare produs lansat incercam sa fim cat mai aproape de pacient, sa venim cat mai bine in intampinarea nevoilor sale medicale. In acest sens lansam Santepirin®, punand astfel la dispozitia romanilor un produs accesibil, cu o eficacitate terapeutica dovedita de peste 100 de ani”, a declarat Iulia Ionescu, Marketing & Sales Director Sanofi Romania.

Santepirin® 75mg (acid acetilsalicilic) este disponibil in farmacii din luna iunie si se elibereaza fara prescriptie medicala, iar pretul este de aproximativ 11 lei pentru o cutie cu 40 de comprimate. Noul medicament este rezultatul parteneriatului dintre Sanofi si Laropharm, incheiat in 2010. Potrivit acestui parteneriat, productia Santepirin® 75mg este asigurata de Laropharm in conformitate cu cerintele si normele europene GMP (Good Manufacturing Practices) corespunzatoare produselor farmaceutice.

Citeste si:  Dieta Americana nu este sanatoasa pentru copii

Prin lansarea Santepirin® 75mg, grupul Sanofi isi consolideaza portofoliul cardiovascular disponibil pe piata autohtona, noul produs alaturandu-se unei game variate de solutii terapeutice menite sa raspunda nevoilor actuale ale pacientilor romani si ale comunitatii medicale.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.