Sanofi-aventis si angajatii sai doneaza pentru Tohoku Pacific Earthquake Relief Fund

Please select a featured image for your post

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat la Paris, in data de 18 martie, ca va dona suma de 1 milion de euro pentru a sprijini eforturile de salvare si intrajutorare ale Crucii Rosii din Japonia, prin intermediul Sanofi Espoir Foundation, ca urmare a cutremurului si tsunami-ului care au lovit zona Tohoku din Pacific, pe 11 martie 2011. In plus, a fost lansat un apel la generozitate in toate tarile si filialele din lume, adresat angajatilor care doresc sa se alature acestui efort de solidaritate. Grupul va dubla toate donatiile facute de angajati.

„Suntem intristati de magnitudinea acestei tragedii care a lovit Japonia si care a cutremurat intreaga lume. Am dori sa ne exprimam compasiunea sincera pentru poporul japonez, precum si respectul nostru profund pentru curajul si demnitatea de care dau dovada in timpul acestei tragedii fara precedent cu care se confrunta tara”, a declarat Christopher A. Viehbacher, Chief Executive Officer, sanofi-aventis. „Sanofi-aventis si angajatii sai considera ca este responsabilitatea noastra ca lider diversificat in domeniul sanatatii sa raspundem cerintelor esentiale de sanatate ale victimelor”.

Citeste si:  GSK Romania doneaza medicamente sinistratilor

Sanofi-aventis a facut apel la generozitatea angajatilor sai din intreaga lume pentru a sprijini aceasta cauza. Donatiile vor fi suplimentate de Grup, astfel ca pentru fiecare euro donat, Grupul va dona inca un euro, dubland astfel fondul disponibil. Fundatia Sanofi Espoir se afla in permanenta legatura cu agentiile umanitare pe masura ce situatia evolueaza. Sanofi-aventis a decis sa sprijine echipele de salvare, medicii si asistentii Crucii Rosii din Japonia.

Citeste si:  Doctorii recunosc ca au dat sfaturi gresite pentru cresterea copiilor

In Japonia, sanofi-aventis K.K., sub conducerea lui Jez Moulding, Senior Vice President, Japonia si Regiunea Pacific & General Manager Japonia, va face o donatie din partea angajatilor, care va fi dublata de companie.

Sanofi-aventis a intreprins actiuni prompte pentru a furniza de urgenta medicamente esentiale, precum insulina, inca din primele zile ale crizei din zona cea mai devastata. Compania colaboreaza cu Ministerul Japonez al Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, precum si cu Asociatia Producatorilor Farmaceutici din Japonia, pentru a evalua nevoile de sprijin medical si donatii de produse farmaceutice, in cadrul programului de interventie. Donatiile constand in medicamente esentiale vor fi facute la cererea autoritatii, iar sanofi-aventis va continua sa caute oportunitati de sprijin suplimentar.

Citeste si:  Educatia copilului tau

Sanofi Espoir Corporate Foundation a fost infiintata in octombrie 2010 de sanofi-aventis pentru a valorifica cei peste 15 ani de angajament pentru solidaritate internationala. Fundatia are misiunea de a contribui la reducerea inegalitatilor in domeniul sanatatii, in special in randul celor mai nevoiasi, in mod responsabil din punct de vedere social.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.