Sanofi-aventis va dubla suma colectata in urma Marsului „Castigi si daruiesti sanatate – Clujeni pentru clujeni”, pana la 10.000 RON

Please select a featured image for your post

Marsul „Castigi si daruiesti sanatate – Clujeni pentru clujeni”, organizat joi, 9 septembrie, in Parcul Central, a reunit peste 400 de participari la plimbarea de 30 de minute propusa de compania sanofi-aventis si de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Intrucat clujenii au raspuns cu entuziasm invitatiei, in ciuda ploii, compania a hotarat sa dubleze donatia, pana la 10.000 RON (fata de promisiunea initiala de 10 RON/participant).

Banii vor fi destinati Centrului Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj-Napoca, pentru prevenirea diabetului zaharat si a complicatiilor acestuia. Marsul a urmarit atragerea atentiei publicului larg asupra epidemiei de diabet si a facut parte dintr-un eveniment medical foarte amplu, Congresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice (editia a VIII-a), care a reunit la Cluj-Napoca peste 500 de specialisti in domeniu.

Citeste si:  Albirea prematura a parului poate fi semnul unei afectiuni

„Salutam initiativa extraordinara a companiei sanofi-aventis dedicata clujenilor, cu atat mai valoroasa in contextul economic dificil. Diabetul a devenit epidemic in Romania, si in Cluj, iar comunitatea medicala are nevoie de cat mai mult suport pentru prevenirea raspandirii bolii prin promovarea unui stil de viata sanatos, dar si pentru cresterea calitatii conditiilor de tratament in cazul persoanelor care au diabet”, a declarat Prof. Dr. Nicoale Hancu, Presedintele de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Citeste si:  Majoritatea romancelor fac sex inainte de 18 ani

„Le multumim tuturor clujenilor care au participat alaturi de noi la marsul impotriva diabetului, in ciuda conditiilor meteo nefavorabile. Am fost impresionati de bunavointa si de deschiderea aratata de clujeni fata de mesajele sociale transmise de aceasta manifestare. De aceea am hotarat sa dublam donatia. Le multumim totodata tuturor medicilor participanti la Congres, care au raspuns invitatiei noastre de miscare in aer liber pentru un scop umanitar, fiind un exemplu de implicare totala”, a completat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis.

Citeste si:  Intre 16 si 18 iulie are loc, la Baneasa Shopping City, Bio Living Fair

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.