Sanofi lanseaza platforma online www.ro.t1dstars.com, dedicata copiilor si adolescentilor care sufera de diabet tip 1

Please select a featured image for your post

In Romania, aproximativ 2.500 de copii si adolescenti sufera de diabet tip 1, Conform Registrelor Nationale de Diabet al Copilului, 2002-2011. In acest context, Sanofi lanseaza in cadrul FITS platforma online T1Dstars – www.ro.t1dstars.com, un instrument educational util pentru tinerii pacienti, care sa-i ajute sa inteleaga mai bine diabetul tip 1 si sa il integreze in viata lor, fara a le fi afectate relatiile cu colegii, prietenii sau familia. Prin calitatea informatiilor si a sfaturilor utile privind viata adolescentului cu diabet tip 1, precum si metodele eficiente de control si preventie a complicatiilor, noul site isi propune sa devina un suport permanent pentru copii si adolescenti.

Citeste si:  Ciocolata neagra si sexul contribuie la dezvoltarea capacitatilor intelectuale!

„Diabetul zaharat de tip 1 este o afectiune dificila, mai ales pentru un copil sau un adolescent. Viata acestuia se schimba foarte mult, fiind nevoit sa-si monitorizeze periodic glicemia, sa-si administreze de patru ori pe zi insulina si sa adapteze doza de insulina la valorile glicemiei si regimul alimentar. Pe scurt, sa integreze diabetul in stilul sau de viata. De aceea, pacientul tanar si totodata familia acestuia au nevoie de sprijin si de educatie permanenta, care se realizeaza in centrele de diabet din tara, inclusiv in Centrul Cristian Serban, unde copiii cu diabet din toata tara sunt evaluati si pot urma programul specific de instruire. In acest sens, initiativa Sanofi de a organiza un mars de solidaritate si de a dona banii stransi in urma acestuia este laudabila si in acelasi timp de foarte mare folos acestor copii si adolescenti veniti din toata tara pentru tratament si ajutor. Invit fiecare sibian la acest mars de solidaritate prin care putem fi alaturi de toti acesti copii, daruindu-le 30 de minute din viata noastra petrecute intr-un mod sanatos, prin miscare. Este un efort minim, dar cu beneficii directe atat pentru copii, cat si pentru sibienii participanti”, a declarat dr. Cristian Guja, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Nicolae Paulescu.

Citeste si:  O lingurita de miere inainte de culcare ajuta la calmarea tusei copiilor

„Cu ajutorul noii platforme www.ro.t1dstars.com suntem siguri ca vom reusi sa fim mai aproape de copiii si adolescentii romani care sunt nevoiti zi de zi sa-si controleze diabetul. In plus, am apelat si la un canal de comunicare foarte familiar lor: internetul, crescand astfel accesul la informatii”, a declarat Iulia Ionescu, Sales & Marketing Director, Sanofi Romania.

Citeste si:  Unele medicamente anti-obezitate pot provoca anxietate si tendinte suicidare!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.