Saptamana Internationala a Alaptarii, 1-7 august 2012

Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare (ANNA, nasterenaturala.ro) se alatura seriei de manifestari prilejuite la nivel mondial de Saptamana Internationala a Alaptarii, in perioada 1-7 august 2012. Evenimentul se afla la a douazecea aniversare si isi propune cresterea constientizarii, la nivel national si global, a importantei alaptarii.

Aflata deja la a patra manifestare in Romania, Saptamana Internationala a Alaptarii va fi marcata prin organizarea unor evenimente care se adreseaza parintilor, cadrelor medicale si tuturor celor interesati.

Asociatia pentru Nastere Naturala si Alaptare,IBFAN Romania si La Leche League Romania vor organiza in Bucuresti urmatoarele evenimente:

O conferinta pentru parinti si cadrele medicale care activeaza in domeniul perinatal – speakerii acestui eveniment sunt specialisti (medici pediatri, moase, psihologi, consultanti si consilieri in alaptare). In cadrul acestei conferinte vor fi discutate subiecte ca: alaptarea in sarcina, alaptarea copilului adoptat, alaptarea in tandem, alaptarea peste doi ani, alaptarea prematurilor, diferente intre laptele matern si laptele praf, importanta colostrului si a alaptarii in maternitate in primele zile, necesitatea rooming-in-ului).

Citeste si:  Timpii morti sau obsesia mondenitatii de "umplere" a timpului

Conferinta va avea loc in data de 2 august, orele 17-20 la sala de conferinte Codecs, la adresa din Str. Agricultori nr. 37-39, Sector 2, Bucuresti.

Impreuna cu partenerii evenimentului, se va organiza o tombola cu premii substantiale.

Tot in cadrul acestui eveniment se va prezenta in premiera un interviu acordat in exclusivitate Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare cu reputatul medic pediatru Dr. Jack Newman. Actrita Florentina Tilea, care ni se va alatura in cadrul evenimentului, ne va impartasi despre experienta alaptatului.

Citeste si:  Nutrienti de baza in alimentatie

Curs de formare a personalului medical in alaptare – se adreseaza cadrelor medicale care isi doresc sa parcurga si sa-si insuseasca informatii noi despre lactatie, de la consultanti in lactatie acreditati international, medici pediatri, psihologi.

Mars de protest si de awareness pentru instituirea rooming-in-ului in toate maternitatile din BucurestiNU separarii copilului de mama in maternitate! desfasurat in data de 6 august intre orele 9:00 – 11:00, pe traseul Piata Victoriei – Piata Universitatii.

La acest mars sunt asteptate 100 de persoane care vor milita pasnic pentru drepturile copiilor si ale mamelor cu pancarte cu mesaje sugestive.

In continuarea marsului de protest, conducerii Spitalelor Elias, “Panait Sarbu” si Malaxa (singurele maternitati din Bucuresti in care nu exista posibilitatea rooming-in-ului) le vor fi transmise materiale informationale despre importanta si beneficiile nesepararii copilului de mama si o strategie elaborata de conducerea ANNA privind implementarea acestor practici in maternitatile respective.

Citeste si:  Ai grija cu gaurirea urechilor fetitei tale

De asemenea, sub umbrela Saptamanii Internationale a Alaptarii, partenerii ANNA vor organiza si in alte orase din tara (Cluj-Napoca, Brasov, Iasi, Baia Mare, Timisoara, Alba Iulia) actiuni si evenimente cu scopul constientizarii importantei alaptarii.

Va invitam sa participati la evenimentele noastre – la conferinta adresata parintilor si cadrelor medicale, cat si la marsul de protest.

Va stam la dispozitie cu detalii legate de evenimente; de asemenea, gasiti mai multe informatii aici: www.nastecumsimti.org/servicii-2/saptamana-internationala-a-alaptarii-nastere-naturala .

Pagina va fi actualizata constant cu informatii referitoare la evenimente, locul desfasurarii acestora si speakeri.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.