Saptamana Urologiei in Romania: 13-17 septembrie 2010

Please select a featured image for your post

Saptamana Urologiei in Romania se desfasoara intre 13 si 17 septembrie 2010 si este afiliata Saptamanii Europene a Urologiei. Prilejul reuneste o serie de evenimente desfasurate concomitent in tarile europene, ce au drept scop comun informarea publicului, in special a barbatilor cu varsta peste 50 de ani, cu privire la bolile urologice, metode de preventie, oportunitati de tratament si noi descoperiri.

Importanta organizari unor astfel de manifestari este data de o serie de data statistice de actualitate, furnizate pe website-ul www.urologyweek.org:

Citeste si:  Obezitatea, asociata unei sanatati mintale precare

Cancerul de prostata reprezinta a doua cauza de deces in randul barbatilor din lumea occidentala;
In fiecare an, 382.000 de noi cazuri de cancer de prostata sunt diagnosticate numai in Europa;
Peste 50% dintre barbatii cu varsta mai mare de 50 de ani au suferinte urologice cauzate de afectiuni benigne;
Disfunctiile erectile constituie, conform datelor epidemiologice, o problema semnificativa in randul barbatilor din intreaga lume, estimandu-se ca pana in 2025, numai in Europa, 42.8 milioane de barbati vor suferi de disfunctii erectile.

Citeste si:  Un vaccin ar putea oferi imunitate impotriva tuturor tulpinilor de gripa

Afectiunile urologice afecteaza viata a numerosi pacienti, rusinea si simptomele trecute cu vedere reprezentand principalele motive pentru care multi europeni nu cauta ajutor medical specializat atunci cand se confrunta cu astfel de probleme de sanatate. Cu toate acestea, diagnosticul precoce este esential pentru tratarea marii majoritati a afectiunilor urologice.

In Romania, Saptamana Urologiei va fi marcata de o serie de evenimente (mese rotunde, simpozioane, conferinte de presa etc.), organizate de asociatii profesionale de profil, companii din domeniul farmaceutic si nu numai. Despre acestea vom reveni cu amanunte, precum si cu indicatii practice oferite de medicii specialisti participanti.

Citeste si:  Alimentatia de primavara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.