Scaderea in greutate imbunatateste functia sexuala la barbatii diabetici obezi

Scaderea in greutate poate imbunatati viata sexuala a barbatilor obezi diagnosticati cu diabet, potrivit unei cercetari recente. Printre efectele dezirabile ale scaderii in greutate se numara imbunatatirea erectiei, cresterea libidoului si ameliorarea simptomelor tractului urinar inferior.

Cercetarea condusa se oamenii de stiinta la Universitatea din Adelaide (Australia) a studiat 31 de barbati obezi, diagnosticati cu diabet de tip II, timp de opt saptamani. Acestia au primit fie o dieta saraca in calorii, fie una saraca in calorii si carbohidrati, dar bogata in proteine, prescrise pentru a reduce aportul caloric cu 600 de calorii pe zi.

Citeste si:  Alegeri sanatoase pentru familia ta

Rezultatele arata ca o scadere in greutate de doar 5% (din masa corporala a pacientior) a dus la ameliorarea problemelor sexuale si urinare, imbunatatirile mentinandu-se si in urmatoarele 12 luni.

„Intr-o perioada in care terapiile orale sunt foarte populare, este interesant ca scaderea in greutate este o metoda de interventie terapeutica non-farmacologica importante pentru imbunatatirea functiei erectile si urinare, precum si pentru sanatatea cardiovasculara. Obezitatea este o epidemie, iar asemenea date intaresc relatia benefica dintre alimentatia corecta, scaderea in greutate, imbunatatirea functiei sexuale si sanatatea cardiovasculara”, afirma editorul-sef al Journal of Sexual Medicine, publicatie in care au aparut rezultatele studiului.

Citeste si:  Vorbeste-i fetei tale despre sex

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.