Schimbarile climatice vor avea un impact considerabil asupra copiilor

Please select a featured image for your post

Potrivit unui raport al Fundatiei Salvati Copiii, schimbarile climatice constituie, la nivel mondial, cea mai mare amenintare la sanatatea copiilor in secolul al XXI-lea.

Salvati Copiii afirma ca schimbarile climatice vor „exacerba” principalele cauze de deces in randul copiilor, printre care diaree, malnutritia si malaria. Diareea, care ucide anual un milion de copii, va creste ca incidenta cu 10% pana in 2020. Malnutritia, care afecteaza 178 de milioane de copii, fiind responsabila anual pentru 3,2 milioane de decese, va afecta – pana in 2050 – cu 25 de milioane mai multi copii. Malaria, cauza a un milion de decese infantile anual, va afecta pana in 2080, cu 320 de milioane de copii mai mult decat in prezent.

Citeste si:  Consuma alimente sanatoase

Mai mult decat atat, Salvati Copiii „previzioneaza ca 175 de milioane de copii vor fi afectati anual” de intensificarea dezastrelor naturale in urmatorii 10 ani. „Inundatiile, cicloanele si seceta vor afecta in cea mai mare masura copiii, acestea devenind tot mai frecvente odata cu schimabarile climatice”.

Pentru a diminua efectele schimbarilor de mediu, raportul „face apel la guvernele nationale pentru a imbunatati sistemele sanitare, de alimentare cu apa si salubrizare din tarile sarace… Tarile dezvoltate trebuie, de asemenea, sa elaboraze strategii pentru adaptarea la schimabarile climatice care sa ia in calcul in special nevoile copiilor”, se arata intr-un comunicat de presa al Salvati Copiii.

Citeste si:  Primii pasi catre un posterior mic

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.