Scoala oftalmologica romaneasca, reprezentata la cel mai mare congres international din Rusia

Please select a featured image for your post

O echipa de chirurgi oftalmologi romani formata din dr. Cristian si Ozana Moraru, de la Centrul oftalmologic Oculus, a fost invitata sa sustina o sesiune de prezentari stiintifice in cadrul celui mai mare congres oftalmologic international din Rusia, desfasurat saptamana trecuta. Contributia stiintifica a specialistilor romani a constituit unul dintre reperele de valoare ale evenimentului de la Moscova.

Congresul a fost organizat si gazduit de Clinica Feodorov, cel mai mare complex universitar si chirurgical pentru oftalmologie din lume. Aflat la a 20-a editie, congresul a avut ca tema noutatile de ultima ora in chirurgia cataractei si refractiva si a reunit participanti cu renume si palmares in domeniu din Rusia, SUA, Germania, Polonia, Franta, China, Coreea de Sud, Finlanda, Suedia, Brazilia, Scotia si Romania.

Citeste si:  Intre anorexie si alcoolism: Alcoorexia - o noua tulburare alimentara

Dr. Ozana Moraru, primul doctor oftalmolog roman nominalizat recent in Comitetul Director al ECSRS (European Cataract and Refractive Surgery), a sustinut o sesiune de chirurgie live si prezentari de lucrari. Contributia d-nei Moraru a constat in prezentarea a doua lucrari: una pe tema celei mai moderne tehnici de facoemulsificare – „Microincisional cataract surgery” (MICS), pe o incizie de sub 1,6 mm, in cazurile cele mai dificile si complexe de cataracta (titlul lucrarii: „1,6 mm phaco- technique in most complicated cataract cases”). Cea de a doua tema abordata a tratat cele mai moderne tipuri de cristaline artificiale, cele folosite in tehnica MICS si rezultatele lor functionale.

Citeste si:  Afectiunile congenitale ale ochiului - cum le recunoastem, cum le tratam?

De asemenea, d-na doctor Moraru a efectuat doua operatii de cataracta prin tehnica MICS, in sistem Live – menite sa demonstreze practic aceasta tehnica si caracteristicile sale, expusa mai intai in teorie, prin lucrarea prezentata anterior, apoi prin diapozitive si filme video.

Dr. Ozana Moraru este invitata frecvent la manifestarile medicale in domeniu, pe plan international, pentru a face prezentari ale tehnicilor originale pe care le aplica in mod curent in clinica Oculus, precum si pentru a face demonstratii live, operand pacienti cu probleme oftalmologice foarte grave, in fata elitei medicale internationale.

Citeste si:  Costul serviciilor stomatologice la nivel european valoreaza 65 miliarde Euro

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.