Secretul fericirii durabile

ÃŽnvaţă cum să gândeÅŸti, dacă vrei să trăieÅŸti din plin! Secretul fericirii durabile se află în interior…

Păzeşte-te de hoţii vieţii!
Cel mai mare obstacol cu care te vei confrunta când vei dori să-ţi însuşeşti un mod de a gândi mai optimist şi mai raţional îl constituie obiceiurile mentale negative. În loc să ne focalizăm pe binele din vieţile noastre şi să ne gândim la cum am putea îmbunătăţi şi mai mult lucrurile, devenim adesea prizonierii trecutului propriu. Unii oameni se îngrijorează cu privire la relaţiile eşuate sau problemele financiare, alţii ruminează pe tema copilăriei lor imperfecte. Alţii clocotesc în interior în situaţii chiar şi mai neînsemnate: modul în care i-a tratat vânzătorul de la magazin sau comentariul făcut cu rea-voinţă al vreunui coleg.

Citeste si:  Cum apar chisturile ovariene?

Cei care-şi folosesc astfel mintea permit îngrijorării să le fure energia vitală. Ei blochează potenţialul enorm al minţii lor de a lucra aproape magic şi de a aduce în vieţile lor tot ceea ce doresc – emoţional, fizic şi, da, chiar şi spiritual.

UrmăriÅ£i ce fac mulÅ£i oameni când se confruntă cu un eveniment negativ. Pe lângă faptul că oricum situaÅ£ia e dificilă, ei îşi amplifică starea neplăcută prin gânduri pesimiste sau auto-sabotoare de genul: „E cumplit”, „N-o să mă descurc”, „Niciodată nu am noroc” – care mai curând ne blochează, în loc să ne ajute să ne adaptăm. Astfel de idei ne fură energia ÅŸi ne epuizează forÅ£ele. De aceea, ele trebuie evitate cu orice preÅ£, printr-o disciplină mentală riguroasă.

Recomandare: propune-Å£i să îţi acorzi o „pedeapsă” ori de câte ori ai un gând care îţi secătuieÅŸte puterile. ÃŽn scurt timp, frecvenÅ£a acestor idei va scădea simÅ£itor, iar tu vei deveni mai eficient, mai adaptabil ÅŸi te vei putea bucura de viaţă din plin!

Citeste si:  Surditatea instantanee

Fă-ţi din minte un aliat
Mintea e un instrument valoros. Foloseşte-o nu ca un mijloc de a amplifica dificultăţile vieţii, ci ca pe un sprijin, o resursă importantă.
De generaÅ£ii întregi, am preluat orbeÅŸte de la părinÅ£i ÅŸi bunici ÅŸi am perpetuat modele de gândire ÅŸi comportament dintre care unele – cele negative – nu mai sunt funcÅ£ionale în condiÅ£iile actuale de viaţă. Poate strămoÅŸii noÅŸtri îşi mai puteau permite uneori gânduri negative. Dar ei trăiau în medii mai stabile, iar valorile lor erau mai clar definite decât ale noastre. Schimbările din viaÅ£a lor nu aveau ritmul nebunesc de astăzi.

Citeste si:  Cat de mult iti doresti iubirea ideala?

În epoca de mari transformări pe care o traversăm, în care totul se petrece cu repeziciune, astfel încât timpul pare că ne fuge printre degete, toate resursele noastre de adaptare trebuie să funcţioneze la parametri optimi. Iar mintea este una dintre cele mai importante astfel de resurse.

ACUM e momentul să eliberăm mintea de constrângerile negativismului. Şi să-i permitem să ne fie prietenul care se cunoaşte la nevoie.

Vino 18-20 aprilie 2008, la Sala Palatului, pentru a participa la BODY MIND & SPIRIT FESTIVAL – cea mai completă manifestare dedicată unui stil de viaţă în care calitatea vieÅ£ii se celebrează pe toate planurile: trup, minte si suflet!


Un comentariu
  1. Nu doar disciplina mentala e importanta ci si cea emotionala.Viata mea a devenit deosebita,minunata,incredibila din momentul in care am inceput sa le practic pe amandoua!Ch.Manz si N.Peale,W.Dyer si R.Byrne mi-au fost maestrii.Va doresc inspiratie si ganduri bune tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.