fbpx

Semnele care arata o alimentatie nesanatoasa

Please select a featured image for your post

Pentru a evita o alimentatie nesanatoasa trebuie desigur, sa fim atenti la mancarea pe care o consumam si la obiceiurile zilnice daunatoare. Dar ce facem cand propriul organism ne dezvaluie anumite semne? Aparent normale, semnele unei alimentatii nesanatoase nu trebuie evitate si ignorate. De cele mai multe ori, prezenta lor poate insemna acel dezechilibru ce afecteaza starea generala a sanatatii noastre. Caderea parului. Proteinele sunt foarte importante pentru innoirea tesuturilor (par, piele si unghii). Lipsa lor din alimentatia noastra poate aduce o schimbare la nivelul parului, pielii si unghiilor. Proteinele trebuie sa se regaseasca in toate cele trei mese dintr-o zi pentru a evita alterarea parului. Pentru a extrage necesarul de proteine, cele mai indicate sunt alimentele de origine animala: carne, mezeluri, dar si oua si produse lactate. Lipsa vitaminelor B (se regaseste in cereale, peste, iaurt si oua), A ( care se regaseste in morcovi, spanac, caise), C (care se gaseste in conopida, portocale, varza) si E (germeni de grau si fructe uscate) contribuie de asemenea la caderea firului de par.
Citeste si:  Examinarea gratuita a alunitelor - 25 mai
Oboseala.Oboseala ne indica de cele mai multe ori lipsa de energie sau acea senzatie de epuizare, desi ea poate sta si la baza unei alimentatii gresite.
Lipsa calciului si magneziului, a zaharului sau a sarii pot fi datorate si din cauza oboselii. Pentru a pune capat acestei stari si pentru a va regasi forma ideala, este de multe ori de ajuns sa recurgeti la o alimentatie mai complexa, in care sa se regaseasca si vitaminele necesare. Trebuie sa mancati toate cele trei mese si sa nu ignorati sub nici un fel micul dejun, care trebuie sa fie bogat in lactate, paine integrala si cereale. Nu ignorati glucidele (legume uscate, cereale, paine, lactate). Acestea ne asigura sursa de energie, fiind indispensabile pentru sistemul nervos, globule rosii, muschi si rinichi.
Citeste si:  Asigurarile private de sanatate: beneficii, costuri si sfaturi practice
Lipsa somnului. Daca somnul lipseste sau este fragmentat, vina o poate purta si alimentatia gresita. Nu e recomandat sa te odihnesti niciodata cu stomacul gol, insa masa de seara trebuie servita cu cel putin 2 ore inainte de culcare. Acesta trebuie sa fie usoara si sa nu contina multe calorii sau alimente greu digerabile. Cele mai indicate pentru o masa de seara sunt legumele si fructele sau orezul. Trebuie evitate si bauturile carbogazoase sau cele alcoolice deoarece contribuie la un somn agitat. Inlocuiti bauturile cu un pahar de lapte, iar dulciurile cu fructe. Dupa cina, faceti o plimbare de cel putin 15-20 de minute. Acesta va ajuta la o mai buna asimilare a alimentelor, dar si la un somn linistit. Constipatia. Constipatia este o problema delicata si frecvent intalnita, provocata de cele mai multe ori de lipsa fibrelor. Este o boala ce poate fi tratata, insa remediul este o alimentatie bogata in fibre ( se regasesc in cereale, in legume si fructe ca: pere, banane si kiwi).
Citeste si:  Tulburari ale menstruatiei
Trebuie evitat consumul in exces al pastelor fainoase, carnii, dulciurilor sau branzeturilor care ingreuneaza intestinul. Consumati, de asemenea sucuri de fructe si lichide reci. Nu uitati sa consumati nici alimente bogate in vitamina B1(drojdia de bere, painea neagra, soia, nucile si carnea de porc). Nu ignorati semnele pe care corpul vi le transmite. Pentru a fi sanatosi si in forma trebuie sa avem grija de alimentatia noastra si sa urmarim mereu schimbarile ce au loc. Fie ca e vorba de cele de mai sus sau altele noi, semnele nu trebuie tratate cu indiferenta deoarece ele pot afecta starea noastra de sanatate.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.