Servicii gratuite de consiliere, reintegrare sociala si terapie integrativa pentru persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice din zona Bucuresti-Ilfov

Please select a featured image for your post

Persoanele diagnosticate cu afectiuni oncologice, precum si apartinatorii acestora, vor avea posibilitatea de a beneficia, gratuit, de serviciile oferite de catre specialistii Centrului Regional Bucuresti-Ilfov pentru consiliere, reintegrare sociala si terapie integrativa a persoanelor diagnosticate cu cancer. Acesta este infiintat in cadrul Proiectului „Retea multinationala pentru terapie integrativa, consiliere si reintegrare sociala a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 – 2013, „Investeste in oameni!”.

Incepand cu luna septembrie 2011 se va desfasura campania de promovare a beneficiilor oferite de Centrul Regional Bucuresti – Ilfov infiintat in cadrul acestui proiect. Aceasta campanie va urmari informarea pacientilor diagnosticati cu cancer, a apartinatorilor si a publicului larg cu privire la serviciile oferite gratuit in cadrul centrului.

Citeste si:  Ciuperca piciorului

Obiectivul general al proiectului este crearea unei retele de centre cu acoperire multiregionala pentru consolidarea competentelor si stimei de sine a persoanelor diagnosticate cu cancer. Obiectivele specifice ale proiectului includ: sensibilizarea societatii civile referitor la problematica reintegrarii sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer; informarea societatii civile asupra prevenirii cancerului si promovarea stilului de viata sanatos prin campanii de constientizare; consiliere si terapie oferita persoanelor diagnosticate cu cancer in cadrul centrelor regionale nou formate; identificarea celor mai bune practici existente la nivel european si sprijinirea initiativelor transnationale si a parteneriatelor la nivel european in vederea aderarii retelei multiregionale de centre la retelele europene de profil pentru dezvoltarea resurselor umane si crearea unei piete inclusive de munca.

Citeste si:  Tampoanele si absorbantele, interzise de UE si OMS

Centrul regional Bucuresti – Ilfov isi propune sa desfasoare sesiuni de tutoriat, consiliere individuala pentru persoanele din grupul tinta (persoane diagnosticate cu cancer mamar, cancer de col uterin si cancer testicular, precum si apartinatorii acestora), activitati de asistenta psihosociala, activitati de terapie ocupationala, dar si sa ofere acestor persoane sprijin in gasirea unui loc de munca. De asemenea, Centrul va contribui la imbunatatirea serviciilor comunitare care stimuleaza implicarea in viata comunitatii a persoanelor diagnosticate cu afectiuni oncologice.

Citeste si:  Cercetatorii au descoperit de ce unii adolescenti sunt mai rebeli si mai violenti decat altii

In acest sens, specialistii Centrului regional Bucuresti – Ilfov pentru consiliere, reintegrare sociala si terapie integrativa a persoanelor diagnosticate cu cancer pot fi contactati zilnic, intre orele 10-19, la sediul din strada Dobrogeanu Gherea, nr.150, sector 1, tel. 021 2693277.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.