Servirea mesei la birou creste riscul de obezitate

Nu ati gasit pana acum un motiv suficient de bun pentru a va intrerupe lucrul atunci cand serviti pranzul? Un nou studiu, vi-l ofera: aparent mancatul la birou va face mai susceptibili la a avea mai multe gustari in timpul zilei, ceea ce poate duce la o crestere in greutate nedorita.

Cercetatorii de la Universitatea din Bristol (Marea Britanie) au ajuns la aceasta concluzie, studiind felul in care memoria si atentia influenteaza pofta de mancare. Acestia au cerut unui grup de persoane sa serveasca pranzul, alcatuit din noua tipuri diferite de alimente, in timp ce jucau Solitaire – un joc de carti computerizat. Participantii din cel de-al doilea grup, de control, au servit masa fara a fi supusi altor distractii.

Citeste si:  KIDEX da tonul distractiei de vara!

Rezultatele au aratat ca persoanele din primul grup, care au jucat Solitaire in timpul mesei, se simteau inca infometati, chiar si dupa pranz. In plus, la circa 30 de minute mai tarziu, acestia au consumat o cantitate aproape dubla de biscuti cu ciocolata comparativ cu participantii din grupul de control. De asemenea, acestora le era mult mai dificil sa-si aminteasca ce alimente consumasera la pranz.

Citeste si:  Drepturile copiilor si tinerilor cu handicap fizic - intre deziderat si realitate

In opinia cercetatorilor, rezultatele arata ca orice distractie la care suntem supusi in timpul mesei duce la o crestere a cantitatii de mancare consumate pe durata zilei, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra obezitatii.

„Cand oamenii se gandesc la memorie, se refera strict la a-si aminti listele de cumparaturi sau numele unor persoane”, explica autorul studiului, adaugand ca, in realitate, memoria ne ajuta permanent, chiar si cand vine vorba de a stii sa ajungem la birou sau de a controla cand, ce si cat mancam.

Citeste si:  Dulciurile pot creste agresivitatea copiilor

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.