Sfaturi pentru o ingrijire corecta a protezei dentare

O proteza dentara trebuie ingrijita cu aceeasi rigoare zilnica ca si dintii naturali, folosind produse special create pentru igiena acesteia, pentru a mentine sanatatea tesuturilor bucale si pentru a proteja proteza dentara pentru mai mult timp de depunerile de tartru, bacterii sau patarea ca urmare a consumului de cafea, ceai sau nicotina.

Proteza trebuie spalata dupa fiecare masa cu o perie moale de dimensiuni adecvate, pe toate fetele.

In plus, daca medicul nu a recomandat purtarea protezei dentare noaptea, este indicat ca in acest interval proteza sa stea intr-un recipient cu apa in care s-a adaugat un produs de curatare precum tabletele efervescente Corega.

Citeste si:  Consumul de alcool poate afecta auzul

In momentul in care purtati o proteza dentara trebuie sa va adresati medicului dentist la fiecare sase luni pentru un control de rutina sau atunci cand proteza dentara nu se mai potriveste anatomiei dumneavoastra. Acest lucru se poate intampla datorita retractiei gingivale si a modificarilor tesutului osos. Este posibil sa fie nevoie de captusirea protezei sau chiar de inlocuirea acesteia.

De asemenea, este necesar un control stomatologic la medicul dentist atunci cand va confruntati cu una din urmatoarele probleme: mestecare dificila a mancarii, muscarea repetata a obrazului, dificultati in vorbire, gingii rosii si inflamate, fisuri la coltul buzelor.

Citeste si:  Bolnavii de cancer se pot trata gratuit in unitati medicale private

Corega va ajuta sa va ingrijiti corect proteza dentara

Pentru ca intelege cat este de importanta evaluarea periodica a protezei dentare si pentru a incuraja cat mai multi purtatori de proteze sa consulte medicul stomatolog, Corega a demarat o campanie nationala de verificare gratuita a protezelor dentare in perioada 1 iulie – 30 septembrie 2011.

Astfel, purtatorii de proteze dentare din toata tara pot beneficia de un control stomatologic gratuit in cadrul Campaniei Educationale Corega „Mananc, vorbesc si zambesc cu incredere!”, apeland 0800 860 860 (apel gratuit in toate retelele) pentru a obtine informatiile necesare pentru programarea in unul dintre cabinetele stomatologice partenere.

Citeste si:  Cancer pulmonar

Corega este un brand al companiei GlaxoSmithKline Consumer Healhcare si include o gama completa pentru igiena si fixarea protezelor dentare, din care fac parte tabletele efervescente Corega pentru curatarea protezelor dentare si cremele adezive pentru proteze dentare Corega.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.