fbpx

Simptomele gripei porcine

Please select a featured image for your post

Despre gripa porcina am auzit, vrand-nevrand, la fiecare buletin de stiri. A aparut in Mexic si apoi a devenit o realitate in Statele Unite, Canada si tari ale Europei. Desi in mod automat am asocia gripa cu porcii, animalele de gospodarie, ea nu se transmite de la animal la om prin consumarea carnii de porc. Desi acest tip de gripa este destul de comun printre porci si exista destul de des epidemii in randul lor, manifestarea bolii la om este ceva recent si din pacate, transmiterea ei de la un individ la altul este foarte rapida.

Posibile simptome ale gripei porcine. Este bine de stiut ca simptomele gripei porcine sunt destul de comune, nu exista un simptom unic prin care se diferentiaza de un alt tip de raceala. Printre simptomele initiale le regasim pe cele ale unei raceli banale: febra care poate degenera in pneomonie, obosala cronica, greata. De asemenea, se produce o iritatie la nivelul nasului, pentru ca acesta curge foarte mult; poate exista si o infectie la nivelul tractului respirator superior.

Citeste si:  Ce ii face pe tineri mai fericiti?
Alte manifestari: scaderea brusca a poftei de mancare, dureri in tot corpul. voma, diaree si chiar tude uscata. De indata ce considerati ca simtiti o combinatie a acestor simptome, este cel mai bine sa consultati medicul, care va stabili cu certtudine un diagnostic si puteti incepe tratamentul. Chiar daca e nevoie de analize de laborator ale caror rezultate pot dura cateva zile pentru a stabili cu exactitate daca este vorba de gripa porcina sau este o simpla viroza de sezon, nu trebuie sa intarziti in administrarea tratamentului, deoarece ignorata, gripa porcina poate provoca decesul.

Cum se poate preveni? Cea mai buna cale de a preveni gripa porcina este sa evitati contactul direct cu persoane infestate, respectiv sa incercati, in masura in care este posibil, sa nu calatoriti international, in special in tarile in care au fost raportate cazuri de gripa porcina. In prezent, febra porcina s-a manifestat in tari ca si Mexic, anumite state ale Americii, America de Sud, Europa, Africa, China, Japonia si in unele parti din Asia de Est. Daca tocmai v-ati intors dintr-o calatorie din una dintre aceste tari si manifestati unul sau mai multe dintre simptomele descrise mai sus, adresati-va de urgenta medicului. Gripa porcina se transmite foarte repede, asa ca, daca ati intrat in contact cu o persoane care are simptome asemanatoare si a vizitat una dintre tarile in care boala s-a manifestat, consultati de asemenea doctorul.Transmiterea si prevenire bolii. Este foarte important de stiut ca aceasta boala nu se transmite prin consumarea carnii de porc, pentru ca orice virus se va distruge la 70 de grade celsius. Este deci foarte indicat sa preparati foarte bine termic carnea inainte de a o consuma. Virusul se transmite in mod normal prin contactul direct cu un animal infestat, insa manifestarile recente au aratat ca si persoanele care nu au intrat in conact cu porcii sunt bolnave, deci virusul se transmite de la o persoana la alta sau in grupuri restranse prin contactul direct cu o persoana infectata.

In momentul de fata, nu exista un vaccin specific impotriva raspandirii gripei porcine in randul oamenilor si in mod ironic, se pare ca persoanele care intra in contact cu porcii zi de zi au anticorpii formati si implicit o imunitate mult mai ridicata fata de gripa porcina si de cele mai multe ori, nu o vor contacta, chiar daca animalul este bolnav.

Citeste si:  Alimentele din soia ajuta la slabit, la prevenirea diabetului si a bolilor de inima
3 Comentarii
  1. …aceleasi baliverne ca si la televizor.. si scrise de persoane informate dintr-o singura sursa.

    Mai studiati exprimarea, sunt cam prea multe greseli ca sa pot considera credibile opiniile doamnei care a scris articolul.

    In primul rand termenul „INFESTARE” se refera la paraziti, te infestezi cu tenii sau limbrici, sau altii, virusii produc infectii.

    In al doilea rand, ba e gripa porcina ba e febra porcina, hotarati-va!

    In al treilea rand, daca ar fi atat de periculoasa pe cat tam-tam se face, ar fi mai mult de un singur deces la 2000 persoane depistate *(si nici nu poti fi sigur ca toti cei 2000 au avut gripa porcina!) si acel deces la o persoana diabetica si hipertensiva, deci nu se stie daca a fost gripa cauza mortii sau una din celelalte.

    Alta aberatie, este ca din momentul cand incepi sa ai simptoma, pana ajungi la medic, pana ajungi sa ti se faca analize si sa vina rezultatul, gripa deja s-a vindecat de la sine, si nu prea mai ai nevoie de tratament, pentru asta ti-a dat mama natura anticorpi.

    Referitor la „vaccinul impotriva raspandirii gripei” … nu stiu daca mai merita sa comentez…. un vaccin nu previne raspandirea ci imbolnavirea, desi … eficacitatea nu este 100 % dovedita in cazul gripelor.

    Prin urmare, mai bine ati da sfaturi de alimentatie corecta populatiei decat sa le spuneti sa se spele pe maini ca sa nu ia gripa!!!

    Virusii (de tip respirator) patrund in organism prin tractul respirator, in principal prin mucoase, dar mai usor prin leziuni (la nivelul lor), deci e de ajuns sa stranute langa tine un gripat, si te poti infecta, oricat te-ai spala pe maini.

    Nu vad de ce se face atata caz, sunt multe probleme cu mult mai importante pentru sectorul sanatate, catre care ar trebui canalizata atentia.

    Dar nu le insir aici, poate voi scrie un articol…

    sa traiti sanatosi, si daca va e frica de gripa, puneti mana pe ceapa, usturoi, scortisoara, alcool (tuica), miere si lamaie si vedeti cum nu aveti nevoie de tratamentele lor savante, care costa milioane!

    PS: daca medicul va recomanda sa luati antibiotice la gripa, puteti sa-l schimbati! Virusii nu sunt bacterii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.