Slabeste repede cu ajutorul procedurilor de fizioterapie

Au trecut sarbatorile, unde alimentatia „nesanatoasa” a avut rolul ei, iar acum ne dorim o remodelare rapida, de pierdere a 3-4 kg. Bine… dorintele sunt mari; daca s-ar putea 10-15 kg in doua saptamani; iar asa ceva nu este posibil. Nici o slabire fortata, nici o pierdere rapida a multor kilograme intr-un timp atat de scurt nu aduce dupa sine o stare de bine, nici macar psihica.

Pot vorbi aici despre coloana vertebrala, care practic este arcuita, lasandu-ne in cel mai bun caz cu dureri in zona dorso-lombara, care nu sunt deloc placute. Si slabitul corect are regulile lui.

Citeste si:  Fasciita plantara acuta, ameliorata cu exercitii de stretching

Putem slabi rapid prin cateva proceduri de fizioterapie, menite sa arda tesutul adipos, sa elimine retentia de lichide din organism, sa inlaturare celulita, sa intareasca si sa tonifieze musculatura, ajutand la atenuarea semnelor de imbatranire.

Electrostimularea este o procedura sigura si simpla prin care micro-curentii sunt aplicati pe fibrele musculare ale zonei de tratament stimulandu-i si facandu-i sa lucreze. Aceasta stimulare creaza o cerere uriasa de energie in muschi. Pentru a satisface aceasta cerere, muschii utilizeaza grasimile din imprejurimi ca si sursa de energie, arzandu-le in acelasi fel in care se ard in timpul unor exercitii obisnuite. Asa se face ca efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar dupa prima sedinta pierzandu-se intre 1-4 centimetri.

Citeste si:  Unde facem miscare: sport in sala sau in aer liber?

In afara scaderii in centimetri, electrostimularea creste metabolismul, circulatia sanguina si gradul de oxigenare al zonei respective, facand-o un instrument extrem de eficient in tratarea celulitei.

Exista programe speciale de tonifiere a anumitor zone, unde un curent de joasa sau medie fregventa lucreaza fibra musculara, provocand aparitia acidului lactic si determinand astfel febra musculara, ducand la arderea tesutului adipos.

Pentru drenajul limfatic exista un tratament recomandat persoanelor cu retentie de lichide si persoanelor cu o celulita vizibila (aspect inestetic de „coaja de portocala”).

Citeste si:  Pepenele rosu, sanatate si frumusete la un loc

Totusi, ca aceste proceduri sa aibe efectul scontat sau chiar o evolutie rapida, trebuie sa avem mare grija la alimentatia noastra. Nici un program estetic nu va da randament daca nu facem rabat de la mancare. Asta nu inseamna sa ne infometam, dar sa avem parte de o alimentatie cu putine calorii. Foarte important de retinut este ca avand grija de alimentatia noastra, avem grija de corpul nostru.

Articol realizat de Bogdan Dimitriu, Coordonator recuperare medicala – Clinica Medicala Sport Med Center (www.sportmedcenter.ro)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.