fbpx

Solarul, bun sau nu?

In Danemarca, unde locuiesc, sunt solare mai numeroase decat chioscurile cu flori… De ce? Pai le place fetelor tinerele sa fie bronzate mereu… Nu ca n-ar fi soare aici, pe perioada verii, desi, le vezi si la plaja, insa le place sa fie bronzate mereu. Si stau de uita de ele… Asa ceva… Pana si profesoara de bodytoning cu care sunt prietena, era neagra pe ochi de am zis ca e negresa, nu alta… Una peste alta, e bun sau nu? Stam asa sa ne bronzam pana pielea capata culoarea neagra sau ne bronzam in etape. O fi bun la ceva? E mai bun decat soarele? Ca, daca stam si ne gandim, soarele emite mult mai multe radiatii…

Citeste si:  Comediile scot la iveala tensiunea si disconfortul emotional

In general, expunerea la solar prezinta aceleasi riscuri ca la radiatiile
solare, de aceea, daca te hotarasti sa folosesti aceasta forma de
bronzare, trebuie sa o faci progresiv, de la unu-doua minute pana la
jumatate de ora. Solarul este folosit pentru bronzare, iar daca folosesti creme fotoprotectoare sau ecran de raze UV sub alte forme, nu va aparea nici efectul dorit. Persoanele doritoare de bronz de obicei devin nerabdatoare daca nu obtin rezultate imediate si prelungesc peste masura timpul de bronzare. Sunt doua categorii de radiatii cu ultraviolete: cele care dau efecte imediate si cele care isi fac simtita prezenta la o zi sau doua dupa expunere. Daca ai facut deja cateva sedinte de solar si nu ai obtinut rezultate, este posibil ca pielea ta sa nu produca destula melanina (pigmentul de colorare al pielii) si atunci solutia pentru tine este in autobronzante. Daca insisti, risti cancer de piele, urticarie solara, arsuri, imbatranirea prematura a pielii care se manifeste prin aparitia de pistrui, alunite sau dilatatii vasculare.

Citeste si:  Cercetatorii identifica noi metode de tratament pentru problemele de vaz

Pentru cele mai bune rezultate, recomand: inainte de expunere, fa-ti o exfoliere corporala cu gel de dus si foloseste crema cu factor de
protectie. Astfel bronzarea va fi mai lenta, dar mai prudenta. Razele
ultraviolete stimuleaza vitamina D, ceea ce este un lucru bun, asta fara a pune la socoteala farmecul inegalabil al pielii aurii. Insa dupa ce te-ai bronzat, foloseste intotdeauna o crema hidratanta pe tot corpul, astfel prevenind imbatranirea pielii.

Citeste si:  Culoare pentru sanatate

Efectele bronzarii cu solarium (razele UVB si UVA ):

– ajuta formarea vitaminei D3 si a calciului in organism;
– mareste performanta si rezistenta corpului ;
– intareste sistemul imunitar;
– inlatura depresiile;
– elimina efectele stresului de zi cu zi, va ofera odihna zilnica necesara;
– solarul are efecte benefice asupra bunei dispozitii;
– iti da o piele frumoasa, sanatoasa si catifelata;
– anumite boli de piele cum ar fi acneea, psoriazisul, sau neurodermatitele sunt tratate cu succes cu ajutorul razelor ultraviolete.

3 Comentarii
  1. Imi place soarele, imi place sa fiu bronzata, dar nu as intra in cutiile alea nici batuta. Si cred ca e la fel de nociv ca soarele. Asa ca e mai bine pe plaja, cu o limonada in mana, rece, rece, decat intr-un sicriu.

  2. Si eu eram impotriva solarului insa acum ca au aparut cele verticale am inceput si eu sa ma duc. Si sunt chiar incantata! Nu vreau sa abuzez insa din cand in cand cred ca e chiar benefic!

  3. poate ma ajuta si pe mine cineva…..merg la solar, si pe picioare, de la genunchi in jos, ma bronzez cu niste pete asa….multe si mici….ca si cum m-as fi bronzat prin ciorapi de plasa 🙂 are cineva vreo idee de ce?

    nu sunt ciuperci sau ceva, la soare mi se acopera petele albe

    ps. mergi la vertical

    mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.