Sperante pentru pacientii cu limfom non – Hodgkin refractar care nu au raspuns anterior la tratament

Please select a featured image for your post

Cancerul, cea de-a doua cauza de deces in lume, devine o boala cronica. In acest context, cercetatorii de la compania farmaceutica Roche, prin produsele pe care le dezvolta, ofera pacientilor noi optiuni terapeutice pentru unele dintre cele mai grave forme de cancer, cum ar fi limfomul non – Hodgkin.

Roche a anuntat recent rezultatele de eficacitate obtinute din studiile clinice efectuate cu o noua molecula experimentala destinata tratamentului pacientilor cu limfom non – Hodgkin – o forma comuna de cancer al sangelui – care nu au raspuns la tratamentele anterioare.

Citeste si:  Proiectul Regenesys doteaza tabara de copii "Casa de piatra" cu panouri solare

Noua molecula dezvoltata de Roche este primul anticorp monoclonal obtinut prin glicoinginerie, care a fost creat special pentru a imbunatati rata de distrugere a celulelor canceroase, fie prin activarea raspunsului imun al organismului impotriva cancerului, fie prin inducerea directa a distrugerii celulelor canceroase. Noul compus tinteste si se leaga de anumite proteine ce se afla in celulele canceroase si care cauzeaza anumite tipuri de cancer al sangelui, cum ar fi limfomul non – Hodgkin si leucemia limfocitara cronica.

Citeste si:  Cataracta la cei mici

Rezultatele studiilor derulate pana acum au aratat rate de raspuns promitatoare in cazul pacientilor cu limfom non – Hodgkin dificil de tratat, indolent sau agresiv, care nu au raspuns la tratamentele anterioare. Aceste date au fost prezentate in cazul celei de-a 52 intalniri anuale a Societatii Americane de Hematologie, care s-a desfasurat in Orlando, Florida.

Citeste si:  Sindromul Down

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.