Sporturi de iarna

Please select a featured image for your post

Incet incet a venit iarna. Chiar daca poate inca nu o asteptam, mai ales datorita temperaturilor destul de ridicate de care am avut parte pe timpul toamnei, iarna a venit, cel putin din punct de vedere calendaristic, si a adus odata cu ea si cateva grade in minus. Desigur, frigul de afara va compensa cu frumuseata sarbatorilor care se apropie si mai ales cu bucuria pe care o vom simti petrecand alaturi de familie si prieteni. Se apropie insa si cateva zile, mult asteptate dealtfel, de vacanta. Dincolo de alergatul dupa cumparaturi, ar fi bine poate san e gandim si la cateva lcruri pe care sa le facem in aceasta perioada tocmai pentru a ne bucura din plin de beneficiile iernii. Primul lucru care ne vine evindet in minte..sporturile de iarna. Iata asadar cateva idei: Joggingul. Chiar daca temeperaturile scazute nu va mai permit sa alergati in fiecare dimineata pret de o ora-doua, e bien totusi sa incercati sa va menitineti tonusul alregand macar 20-30 de minute. Evident, varianta de jogging seara deja nu mai intra in calcul, caci de foarte multe ori ni se intampla deja sa iseim de la serviciu sis a fie intuneric. Nu ca nu ar fi placut sa alergi prin parcuri noaptea, insa poate e mai sigur sa lasam totusi alergatul pentru orele matinale.
Citeste si:  Cuplurile aleg sa doarma in paturi separate, dupa nasterea primului copil
Patinajul. Din ce in ce mai multe orase din Romania au amenajat, rand pe rand, adevarate splendori pentru patinaj. La sfasrit de saptamana, sau de ce nu, la mijlocul ei, o ora de patinj va fi intotdeauna o buna metoda de relaxare si misare in acelasi timp. Mai greu e pentru novice, caci cazaturile i-ar putea speria. Tot ceea ce trebuie sa tineti minte insa e ca patinajul e casi mersul pe bicicleta, odata invatat, vine de la sine.
Citeste si:  Infectia cu rotavirus
Saniusul. Desi nu ne putem inca bucura de zapada decat la munte, putem san e pregatim din timp saniuta. Atunci cand deja partiile dinafara oraselor sau din localitatile mai mici vor fi deja acoperite de covorul alb, vom putea cu siguranta merge la sanius. Desigur, veti spune cu totii ca e un sport pentru copii, si ca ar fi usor penibil sa vezi un om in toata firea jucandu-se cu sania. Amintiti-va insa bucuria pe care o simteati cand erati copiii si reuseasti sa trageti sania la deal un sfert de ora pentru ca apoi sa aveti 2-3 minute de placere la coborare. Acea placere inca va va curpinde cand va veti insoti micutii in calatoria lor cu sania, sau, de ce nu, veti exerimenta saniusul din postura de om matur.
Citeste si:  De ce fura copiii si cum ii putem dezobisnui?
Skiatul Pentru cei care vor sa se bucure insa si mai mult de placerile sporturilor de iarna, o buna varianta ar fi aceea de a practica skiatul. Desigur, pentru a putea face asta ar trebui san e organizam din timp sis a mergem in una din statiunile montane, de la noi sau din afara tarii. Skiatul este insa de departe unul dintre cele mai frumoase sporturi pe care le putem practica iarna, si asta mai ales datorita faptului ca tara noastra ne ofera suficiente locatii pentru asta. Pentru tot cei care sunt pasionati de sport, iata asadar ca iarna nun e tine deloc in casa, asa cum am putea crede. Nu e nevoie decat de putina vointa in plus poate, de a invinge gerul si de a ne bucura de toate cele cate iarna ni le ofera.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.