Spune NU Histerectomiei!

Felul in care ne raportam la problemele noastre de sanatate face parte din ceea ce ne descrie pe noi ca oameni, parte din paleta de actiuni pe care le intreprindem zilnic. Fiecare dintre noi suntem supusi la stres, constransi sa luam decizii care pot ne pot influenta fie cariera, feie relatiile cu cei din jurul nostru. Dar cel mai important este felul in care deciziile pe care le luam ne afecteaza relatia pe care o avem cu noi insine.

Ma voi apleca in cele ce urmeaza spre a sublinia relatia pe care femeile o au cu ele insele. Pentru ca exista un adevarat ritual in acest caz. Femeile sunt acelea care, prin natura lor, se pun in slujba feminitatii a naturii frumosului care le descrie si in care se regasesc. Isi construiesc un templu al feminitatii in jurul lor. Iar confortul psihologic, emotinal, si sentimentul integritatii sunt ofrandele aduse complexitatii lor.

Citeste si:  Stil Hawaian pentru copii

Am vorbit despre toate acestea ca o introducere in situatia cu care se confrunta o femeie atunci cand are o problema de sanatate care vizeaza tocmai aceasta latura. Este vorba de o afectiune foarte des intalnita, fibromul uterin. Chiar daca cele mai multe dintre noi nu stim despre asta, sau o tratam cu superficialitate, ea reprezinta o constanta care poate lasa sechele dintre cele mai adanci atunci cand nu este tratata corespunzator.

Cee ce nu stim pana in momentul in care suntem puse in fata unei astfel de situatii este faptul ca peste 40% dintre femei dezvolta un fibrom uterin. Acesta, de cele mai multe ori, este o caza a infertilitatii, dar si mai grava este amenintarea pe care o poate aduce integritatii anatomice feminine.
Nu, nu a atras atentia niciodata aceasta afectiune! Tumora benigna fiind, ea nu te ucide fizic, dar te distruge psihic. Pentru ca la noi in tara prima indicatie in plan terapeutic a fibromului uterin este histerectomia, operatia chirurgicala de extirpare a uterului, un procent covarsitor dintre femeile care au nesansa de a se confrunta cu aceasta afectiune ajung sa fie macelarite. De cele mai multe ori, fara sa fie cazul.

Citeste si:  ARBACS saluta infiintarea primei banci de celule stem dintr-un spital de stat din Romania

Indicatia terapeutica in cazul unui fibrom uterin poate sa fie alta. Poti sa te informezi de alternativele pe care le ai. Poti sa alegi sa RAMAI FEMEIE si sa spui NU HISTERECTOMIEI. De aceea, noi venim in sprijinul tuturor acestor femei, care s-au inarmat cu calm, cu rabdare sau pur si simplu au fost surde la indemnul histerectomiei, manate fiind de frica sau de un sentiment de conservatorism.

Citeste si:  Psihologia inversa: Parinti vs.copii

Iar varianta pe care noi le-o propunem este embolizarea. Este un indemn spre informare, un sfat pentru a ramane femei in continuare si a nu fi supuse unei traume care poate sa lase urme adanci, nu numai pe piele, ci si suflet sau in minte.

La seminariile gratuite RAMAI FEMEIE! REFUZA HISTERECTOMIA! vom vorbi despre cum este sa traiesti cu un fibrom uterin si cum poti sa il tratezi. Vor fi expuse toate alternativele terapeutice insotite de consecintele fiecaruia.

Tu te apreciezi pentru ca esti femeie. Cei din jurul tau te iubesc pentru ca esti femeie. Noi te ajutam sa RAMAI FEMEIE! Intra pe www.ramaifemeie.ro , citeste, informeaza-te, si rezerva-ti un loc la seminariile gratuite RAMAI FEMEIE! SPUNE NU HISTERECTOMIEI!


5 Comentarii
 1. Persoana care a scris acest articol este prost informata. Prin histerectomie se scoate uterul, dar prin embolizare, se \”ucide\” uterul, deoarece acesta nu va mai fi irigat, endometrul nu va mai putea sustine o sarcina, iar, in final, femeia care va apela la aceasta interventie, nu va avea niciodata un copil pe care sa-l poarte in propriul uter. Deci, daca spuneti NU, spuneti-l, doamne dragi, imbecililor care scriu astfel de articole, nu doar doctorilor care incearca sa ne macelareasca.
  Intr-adevar, se pot lua anticonceptionale care vor ajuta la scaderea/miscorarea fibromului uterin, se poate administra diphereline sau, se poate interveni chirurgical pentru indpartarea fibromului (atentie: indepartarea fibromului, nu a uterului!). Deci, solutii normale, decente exista. Aberatii scrise in articole stupide, din pacate, exista! Incercati sa va documentati, cereti mai multe pareri inainte de a lua o decizie!

 2. Aceste indemnuri de tipul „ramai femeie” mi se par de-a dreptul gretoase. Femeie nu te face un organ…ma rog, presupunand si sperand ca nu limitam discutia la sensul strict fiziologic. Cat despre faptul ca femeile care trec prin histerectomie, nu mai sunt femei: Va rog sa le explicati cum nu mai sunt femei si acelor nefericite care au fost nevoite sa-si faca histerectomie din cauza unor probleme grave (cancer, de exemplu) si care sunt si asa suficient de traumatizate de faptul de a se fi confruntat cu aceasta boala. Sau extinzand conceptul, femeilor care au trecut printr-o mastectomie si care, dupa aceeasi logica, nu mai sunt femei.
  Daca tot vreti sa faceti informare si campanii de constientizare, gasiti niste formule mai „fericite” si niste mesaje mai putin „cliseistice”.

 3. I am sorry to write in English, but I do not kow Romanian. I ran this article through google translate.

  This article is nonsense. You cannot \”live\” with fibroids. They will grow bigger and bigger. Your menstrual periods become worse, the bleeding and the cramping.

  I had a partial hysterectomy 4 years ago and it was the best thing. Many, many years of growing fibroids made me week and anemic. Having a partial hysterecomy is the ONLY way to guarantee that fibroids cannot come back.

  A woman is a living, breathing individual. A woman\’s feminity is NOT tied to a uterus. And, my husband would agree with me. I am not less of a woman because I had the doctor remove my uterus. If anything, I am more female, because I\’m no longer trapped by monthly bleeding and pain. This allows me to focus on our life together.

  I ask the women of Romania to ignore the pro-natalist propaganda, and to do what is best for your health.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.