Spune NU bauturilor carbogazoase

Please select a featured image for your post

E adevarat ca toate reclamele de la TV si toate bannerele din restaurante te invita la acelasi lucru: o bautura carbogazoasa rece cade cel mai bine dupa o masa copioasa. O data cu venirea verii, consumul de bauturi carbogazoase creste considerabil. Intrebarea este: stim insa cat de nesanatoase sunt aceste bauturi carbogazoase? Noi va oferim 4 motive pentru care sa renuntati la consumarea lor in favoarea sucurilor naturale de fructe, a apei sau a laptelui. Bauturile carbogazoase distrug dantura Nu, nu este un mit, ci un mare adevar: bauturile carbogazoase favorizeaza aparitia cariilor si eroziunea smaltului dentar. De ce? In primul rand pentru ca bauturile carbogazoase sunt extrem de bogate in zaharoza, iar consumul in exces al acesteia duce la aparitia cariilor. Acelasi efect il au si bomboanele si dulciurile consumate in exces.
Citeste si:  Broccoli antifumat
Veti fi surprinsi, dar bauturile carbogazoase sunt mult mai nocive decat bomboanele si ciocolata, pentru ca sunt si bogate in acizi tari – acid citric si fosforic care favorizeaza eroziunea smaltului dentar si a dentinei. Astfel dintii fie se cariaza, fie devin sensibili la rece sau la cald. Bauturile carbogazoase ataca oasele
Dintii nu sunt singurii pe care bauturile carbogazoase ii fac mai fragili, un alt bun exemplu sunt oasele. De ce? Pentru ca acidul fosforic reduce capaciatea oaselor de a absorbi calciu din alimente, in conditiile in care calciul este esential pentru fortifiere si sanatatea sistemului osos. Dintii si unghiile au la fel, multa nevoie de calciu. Acest proces influenteaza in primul rand copiii pana la varsta adolescentei, perioada in care scheletul este in formare si are nevoie de o cantitate mai mare de calciu pentru a se dezvolta armonios si sanatos – minim 900mg de calciu/zi. Oricum, aportul de calciu din lactate (lapte, iaurturi, branzeturi) este mai mic la tineri si in completarea acestui fapt vine si consumul de fast-food si diminuarea consumului de lactate. Bauturile carbogazoase sunt cireasa de pe tortul alimentatiei nesanatoase.
Citeste si:  Aspirina poate fi si rea uneori
De asemenea, nici varstinicilor nu le este indicat consumul de bauturi carbogazoase, intrucat sistemul lor osos este oricum mult mai fragil. Bauturile carbogazoase agita copiii Veti spune ca un pahar de suc nu afecteaza copilul, insa gresiti. Majoritatea bauturilor carbogazoase contin cofeina, la fel ca si cafeaua sau unele tipuri de ceai. Nu ii dati copilului dumneavoastra cafea, pentru ca stiti ca nu e bine, dar ii dati un pahar de suc carbogazos. Veti fi surprinsi sa aflati ca 3 pahare de suc au echivalentul de cofeina a unei cesti de cafea. Deci sa nu va mirati daca aveti un copil foarte agitat si care manifesta insomnii.
Citeste si:  Oul semicrud produce indigestie
Bauturile carbozagoase diminueaza importanta apei De ce? Pentru ca atunci cand avem in preajma bauturi carbogazoase, tindem sa nu mai bem altceva. Ori bauturi ca si apa, ceaiurile de plante, laptele sunt esentiale unei vieti sanatoase, aducandu-ne un aport considerabil de calciu, magneziu si minerale. O importanta aparte o are laptele, o bautura extrem de comlexa, care contine calciu, proteine si acizi grasi esentiali. La fel, ceaiurile naturale, cum ar fi ceaiul verde, contin antioxidanti si fibre, atat de necesare dietei sanatoase.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.